5-S Webgids
Image default
Auto’s en Motoren

Een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen in plaats van kopen

Als het kopen van een bedrijfswagen in één keer te kostbaar voor jou als ondernemer is kun je ook kiezen voor een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen. Op die manier hoef je niet in één keer een groot bedrag beschikbaar te hebben om de auto die je nodig hebt voor je werk te kunnen bekostigen.

Een nieuwe of gebruikte bedrijfsauto leasen of bedrijfswagen leasen

Een nieuwe bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen is natuurlijk ideaal omdat je een hagelnieuwe auto kunt laten inrichten met alles wat jij wilt en nodig hebt. Dit betekent dat je er bijvoorbeeld de nodige accessoires in kunt laten plaatsen zodat de bedrijfswagen helemaal aangepast is naar jouw wensen en je ermee kunt doen wat jij wilt.

Nadeel van nieuw

Een nieuwe leasewagen daarentegen heeft als nadeel dat je in het begin van de leaseperiode te maken krijgt met een hoge afschrijving. Niet iedereen heeft daar voldoende budget voor dus om dit te voorkomen kun je ook kiezen voor een gebruikte leasewagen.

Voordeel van gebruikt

Ook met een tweedehands wagen kun je vaak goed uit de voeten. Zorg er altijd voor dat je goed rondkijkt voordat je er eentje aanschaft zodat je er daadwerkelijk wat mee kunt. Een gebruikte leasewagen is vaak niet eens erg oud en als deze niet zoveel kilometers gelopen heeft kun je er nog lang plezier van hebben zonder dat je voor een hoog afschrijvingsbedrag komt te staan. Daarnaast betekent financial leasen dat je economisch gezien eigenaar wordt van de auto en als je eenmaal de volledige aflossing gedaan hebt is de auto echt helemaal van jou. Je betaalt iedere maand een vastgesteld bedrag voor het leasen van de wagen totdat het contract afloopt. Hoe lang dit is kan verschillen maar het wordt van tevoren vastgelegd zodat je weet waar je aan toe bent.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/