5-S Webgids
Image default
Zakelijk

Waarom de administratie uitbesteden?

Wanneer de meeste uitzend- en rekruteringsbedrijven denken aan outsourcing, denken ze meestal aan een samenwerking met een bedrijf om ondersteuning te krijgen bij de inkoop of screening. Hoewel deze twee functies van oudsher de meest voorkomende outsourcingskeuzes zijn, kiezen bedrijven er steeds vaker voor om hulp te krijgen voor hun administratieve en transactionele taken. Of het nu gaat om het formatteren van cv’s, het onderhouden van contact met kandidaten, het uitvoeren van referentiechecks, het opschonen van databases of het plaatsen van vacatures, bedrijven vinden dat administratieve taken om verschillende redenen goed uitbesteed kunnen worden. Hier zijn drie belangrijke redenen:

Geen gedoe meer met het management. Administratieve taken in deze sector worden meestal uitgevoerd door medewerkers die op instap- of lager niveau werken, en er zijn typische uitdagingen in het werven, trainen en managen van personeel om deze functies uit te voeren. Erger nog, als je eenmaal personeel in dienst hebt, is het verloop meestal hoog en moet je het proces herhalen. Met een uitbestede relatie kun je veel van die pijn bij je partner leggen. Hierdoor kan het management meer tijd en energie steken in het opbouwen van klantrelaties en het plaatsen van goede kandidaten.

Kostenbesparingen. Vaak zijn de kostenbesparingen die gepaard gaan met administratie werk overtuigend. Als u personeel heeft dat zich volledig toelegt op administratief en transactioneel werk en een uitbestede partner kan hetzelfde volume aan output met dezelfde kwaliteit produceren, dan kun je vaak 50 procent van je budget voor die rollen laten dalen.

Uitbesteders houden het personeelsbestand op peil, zodat u dat niet hoeft te doen, zodat je kunt versnellen als de vraag toeneemt en je de hoeveelheid uitbesteed werk kunt verminderen wanneer de vraag afneemt. Door samen te werken met een outsourcer vermijd je de kosten van overtollig personeel aan boord, wat bijdraagt aan de kostenbesparingen, terwijl je tegelijkertijd de mogelijkheid hebt om je capaciteit snel te kunnen verhogen indien nodig.

Voor bepaalde administratieve ondersteuningswerkzaamheden kunnen de voordelen van outsourcing overtuigend zijn. Als gevolg hiervan verhuist een groeiend deel van de uitzend- en wervingsindustrie naar een uitbesteed model voor een deel van hun administratieve werkzaamheden.

Op zoek naar administratie Nederland? Kijk eens op Administratiekaart voor meer informatie en verschillende offertes.

https://administratiekaart.nl/