5-S Webgids
Image default
Financieel

Een efficiënte tijdregistratie

Bij het implementeren van een tijdregistratiesysteem is het belangrijk om te benadrukken waarom de werktijden worden geregistreerd en wat er tijdens de werktijden gebeurt. In de meeste gevallen is het doel om een ​​effectief beheer te behouden. Tijdregistratie klinkt als een strenge controle, maar het is de sleutel tot een gezonde bedrijfsvoering. Want weten waar de tijd is gebleven, kan u inzichten geven en de productiviteit verhogen. Of het nu op persoonlijk niveau is of op bedrijfsniveau.

Hoe sneller de registratietijd, hoe sneller de factuur naar de klant gestuurd kan worden en hoe sneller de betaling. Uren opschrijven is eigenlijk een vorm van facturering. Na correcte interpretatie van de uren zullen uw klanten facturen sneller begrijpen en accepteren.

 

 

Tips voor een goed verloop van tijdsregistratie

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat iedereen op tijd alle werktijden heeft ingevuld, zodat alle vervolgprocessen soepel kunnen verlopen. Elke week iedereen achterna zitten is erg inefficiënt. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen alles op tijd heeft ingevuld? Je zou kunnen denken aan positieve prikkels. Bedenk wat het beste is voor uw bedrijf.

Voor uw medewerkers geldt: hoe eenvoudiger de tijdregistratie, hoe minder kans op fouten en hoe lager de drempel is om het daadwerkelijk goed in te vullen. Houd het simpel door niet te veel verschillende soorten uren op te geven en niet te veel uitzonderingen op de regel te maken. Slimme online bedrijfssoftware kan u en uw medewerkers helpen bij het invullen van urenregistratie. Bezoek anders een Keeping.nl voor goede tijdsregistratiesoftware.

 Het is ook verstandig om andere uren op te nemen in uw tijdregistratie, zoals verlof, afwezigheid,  vakantiedagen en verzuim.

Tot slot is het mogelijk om voor uw werknemers en uzelf een smartphone app te hebben die het makkelijk en simpel maakt om alle uren in te vullen. Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone op zak en vooral door jongeren wordt het gewaardeerd wanneer zij hun uren snel en gemakkelijk binnen een paar klikken kunnen invullen en controleren. Ook Keeping.nl heeft hiervoor een handige app.

https://keeping.nl/tijdregistratiesysteem