5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Het gebruiken van een blokmagneet

Het gebruik maken van een sterke blokmagneet kan je doen in meerdere situaties. Steeds vaker wordt er hier gebruik van gemaakt. Je ziet het steeds vaker terug komen in de meest uiteenlopende projecten die worden uitgevoerd. De robuuste vorm van de blokmagneet en daarnaast ook de sterke houdkracht die deze heeft zorgt ervoor dat dit eigenlijk een magneet is die je voor veel zaken kunt gebruiken, een erg veelzijdige magneet dus. De blokmagneet heeft maar liefst een houdkracht tussen de 0,36 kilo en de 45 kilo. Het is dus erg uiteenlopend en het ligt er maar net aan waar jij de blokmagneet voor wil gaan gebruiken. De prijzen zijn afhankelijk van de draagkracht van de blokmagneet. 

Waar gebruik je een blokmagneet voor?

Je kunt de blokmagneet bijvoorbeeld gebruiken in de elektronica, maar daarnaast wordt het bijvoorbeeld ook veel gebruikt wanneer er industriële projecten worden gedaan. Ook mensen die veel werken als hobby met magneten kiezen vaak voor een blokmagneet om hun project mooier en beter te maken. Omdat de blokmagneet in een robuuste vorm wordt gemaakt zorgt dat ervoor dat het goed kan tegen een stootje en dat je deze dus in veel soorten van situaties kunt gebruiken. Waar je wel ook mee dient op te passen en voorzichtig mee moet zijn, zodat je je niet bezeert aan de blokmagneet. 

Veiligheid

Niet alleen kan je je eraan bezeren, maar magneten hebben ook vaak een structuur die erg bros is en dus ook snel kan breken. Je moet een blokmagneet dus nooit op elkaar laten klappen of laten vallen op een metalen ondergrond, hiervan gaan ze stuk en kan je een nieuwe aanschaffen. Meer informatie wordt op de website gegeven met betrekking tot de veiligheid omtrent de blokmagneet. Het is aan te raden die informatie goed door te lezen alvorens het gebruik.