5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Een Nederlandse Makelaar in Spanje kan je helpen bij moeilijke vraagstukken

Na jarenlang hard gewerkt te hebben, kun je eindelijk met pensioen. Samen met je partner fantaseer je hier al jaren over en uiteindelijk zijn jullie tot een mooi plan gekomen. Jullie hebben besloten om de komende jaren door te brengen in Spanje en zouden graag willen weten wat hierbij komt kijken. Helaas zijn jullie tot op heden enkel naar Spanje geweest voor vakanties en tijdens deze vakanties zijn jullie niet meer te weten gekomen over vastgoed in Spanje. 

Waar zou je graag willen wonen in Spanje?

Spanje is qua oppervlakte vele malen groter dan Nederland en er zijn onwijs veel plekken waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het vinden van de beste locatie kan hierdoor lastig zijn. Wel is het uiterst belangrijk dat je hier voldoende tijd in investeert want je gaat er ten slotte wonen. Stel daarom samen met je partner een wensenlijstje op. Een aantal zaken die je hierop zou kunnen vermelden zijn; de temperatuur, de afstand tot Nederland, de afstand tot het strand, de woningprijzen en de lokale bevolking. Wees zeer kritisch en bezoek indien mogelijk enkele plekken om erachter te komen waar jij samen met je partner gelukkig kunt blijven. 

 

Schakel de hulp in van een makelaar

Een definitieve verhuizing naar Spanje is niet zomaar iets. Je laat al het vertrouwde achter en neemt een sprong in het diepe. Om er zeker van te zijn dat je dit op de juiste manier aanpakt, is het verstandig om een Nederlandse makelaar in Spanje in te schakelen. Een makelaar kan je op verschillende vlakken helpen. Zo heeft een makelaar een groot netwerk waar hij voor jou gebruik van kan maken. Leg aan de makelaar uit waar je graag naartoe zou willen gaan en overhandig het wensenlijstje. De Nederlandse makelaar speelt dit vervolgens door en ontvangt later een lijstje met beschikbare opties. 

 

Naast dat een makelaar je kan helpen bij het vinden van de juiste woning, kan je ook bij hem terecht voor vrijwel alle vragen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om een groot stuk grond te kopen dan kan het interessant zijn om te weten wat verhuur opties zijn. Met vrijwel elke vraag over vastgoed kun je bij een makelaar terecht. Indien je in zee wilt gaan met een makelaar dan is het zeer aan te raden om te kiezen voor een Nederlandse Makelaar. Het grootste voordeel hiervan is dat de communicatie stukken soepeler verloopt.