5-S Webgids
Image default
Vervoer en transport

Frigo meer dan vervoerder van diepgevroren levensmiddelen

Frigo Group is een vooruitstrevend bedrijf in de branche van bevroren opslag en internationaal koeltransport. Nog niet zo lang geleden heeft Frigo geïnvesteerd in negen gloednieuwe DAF XF 480 Super Space Cab-trekkers. Deze verduurzaming en verjonging van het Frigo wagenpark is kenmerkend voor de manier waarop Frigo Group zaken doet. Er wordt continu gestreefd naar verbetering van de dienstverlening om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en te blijven op de toekomst.

In totaal rijden er nu 24 vrachtwagens voor Frigo in het binnenland en naar het buitenland. Artikelen als vers brood en banket, vlees en vis, bloemen en kant-en-klaarmaaltijden gaan van de producent naar tussenhandelaren en winkels of naar het Frigo vrieshuis in Nieuw-Vennep. In Nieuw-Vennep wordt een en ander kort opgeslagen om vervolgens de weg te vervolgen. Landen waar veel op gereden wordt, zijn bijvoorbeeld Spanje en Portugal. Richting Parijs, Rouen en Lyon in Frankrijk wordt op dagelijkse basis gereden.

Het afgelopen jaar was ook voor Frigo Group een bewogen jaar. Het coronavirus en de strenge maatregelen die volgden zijn daar grotendeels debet aan. Dat dan toch een investering als hierboven beschreven, wordt gedaan is absoluut moedig te noemen. We citeren algemeen directeur van Frigo Margreet van Elderen: “Ook voor ons zal 2020 zeker niet als ‘business as usual’ de boeken in gaan. Door toch zo fors te investeren, laten we zien dat we niet bang zijn voor uitdagingen en geloven in Frigo Group Transport als integraal onderdeel van de Frigo Group.”

De negen nieuwe wagens zullen voor een deel ook ingezet worden voor andersoortig transport. Zo zijn de afgelopen jaren veel machines en staal-voorraden vervoerd. Dit betekent dat Frigo de grenzen van haar specialisme vergroot, om zo meer te betekenen in een grotere maatschappelijke context. De branche van bevroren en gekoeld vervoer wordt niet verlaten, maar er wordt verder gekeken. Hierbij worden de vrachtwagens ten volle benut.

https://www.frigogroup.com/