5-S Webgids
Gezondheid

Fysio Vathorst bij rugpijn

Fysio Vathorst kan rugpijn die wordt veroorzaakt door problemen met schijven, gewrichten, spieren en banden of meestal een combinatie daarvan heel goed verlichten. De pijn is meestal het gevolg van een acuut trauma/letsel of een slechte houding en de daaruit voortvloeiende ophoping van druk op de wervelkolom. Er zijn echter andere, zeldzamere, ernstigere oorzaken van rugpijn die kunnen leiden tot progressieve ontstekingsprocessen die botten en gewrichten aantasten.  

Fysio Vathorst bij verschillende symptomen 

Fysio Vathorst kan de verschillende symptomen van rugpijn bestrijden. Rugpijn wordt voor veel mensen vaak ervaren als pijn of ongemak tussen de onderste ribben en billen met of zonder toevoeging van beenpijn. De symptomen kunnen variëren van spierpijn tot schietpijn, beperkte beweging, veranderd lopen en moeite met rechtop staan. Als ischias samen met het rugprobleem optreedt, wordt de zenuwdruk ervaren als pijn die uitstraalt in het been en eventueel in de enkel of de voet. Gevoelloosheid kan ook optreden. Acute lage rugpijn duurt over het algemeen een paar dagen tot weken en is meestal het gevolg van een trauma of artritis. Lage rugpijn die langer dan 3 maanden aanhoudt, wordt als chronisch beschouwd.

Behandeling van rugpijn 

Omdat rugpijn vaak multifactorieel is, zijn de fysiotherapeuten van Zee in Beweging zeer goed getraind om problemen in de gewrichten en zachte weefsels van het lichaam te diagnosticeren. Zij voeren een uitgebreid beoordelings- en behandelplan uit om uw specifieke probleem met succes te behandelen.

Manuele therapie

Manuele therapie zoals ruggengraatmanipulatie/-mobilisatie en -massage worden vaak gebruikt om de symptomen te verlichten en deze aandoening in het acute stadium te behandelen. Er kan een oefenprogramma voor thuis worden gemaakt om de spierkracht te helpen herstellen en nauwkeurige bewegingspatronen aan te leren. Uw fysiotherapeut kan andere activiteiten zoals pilates of yoga adviseren om te helpen bij de langdurige verzorging van uw rug.

Expertise

De fysiotherapeuten hebben veel specifieke klinische ervaring in de behandeling van rugpijn en rugklachten. Rugpijn kan om verschillende redenen ontstaan, het is dus belangrijk dat uw aandoening goed kan worden beoordeeld en de meest geschikte behandeling voor uw pijn kan worden toegepast.

Neem gerust contact op met de professionals van Zee in Beweging in Amersfoort -centraal gelegen tussen de wijken Nieuwland, Kattenbroek, Hoogland en Vathorst- voor meer informatie over fysio bij de behandeling van o.a. rugpijn.

Gerelateerde artikelen

Heel snel Afvallen in Groningen

Hoe moet je handelen bij een hartaanval?

Hoe komt het dat de zorgkosten blijven stijgen?