5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

De tienerkamer slim inrichten en aankleden

Vaak hebben oudere kinderen en tieners per definitie een hekel aan de ideeën van hun ouders. Dat geldt ook voor de inrichting van tienerkamers. Ouders moeten samenwerken met pubers door ze ondersteuning te bieden bij hun ideeën. Samen nadenken over favoriete decoratieve kleuren en eigentijdse tienerkamerontwerpen is leuk om te doen. Tieners willen niet als kinderen worden behandeld, dus betrek ze vooral bij het uitkiezen van slaapkamerkleuren, decoratie, opbergkasten, bedden en meubelen. Een verfbeurt is zo klaar en kan de kamer een persoonlijke “touch” geven. Het voordeel is dat je zo’n muur na enige jaren zelf zo weer verandert van kleur voor een opfrisser of een nieuw kleur. Een tiener gaan door een veranderingsproces heen en kan na een paar jaar al weer andere wensen hebben. Betrek in ieder geval je kind en kom samen tot verstandige keuzes. Niets is zo wisselend als het brein van een puber. 

Kleuren kiezen

Het verstandigst is om een neutrale kleur als basis te nemen. Wil je tiener dat niet, kun je ook rode, roze en paarse kleuren nemen, aangevuld met elke favoriete andere kleur. Maar ook turquoise met bruine tinten creëren perfecte combinaties samen met witte decoratie ideeën en elegante zwarte accenten. Met kussentjes als accentkleuren loop je weinig risico, ze zijn zo vervangen.
De tienerkamer aantrekkelijk en comfortabel zijn voor tieners. Tienerkamerontwerpen moeten stijlvolle ideeën bevatten, moderne tienerkamer inrichtingsaccessoires en eigentijdse strakke meubelen, zoals ruimtebesparende tienerkamermeubelen. Denk bijvoorbeeld aan een kajuitbed met eronder ruimte om dingen op te bergen.
Maar een tienerslaapkamer moet ook een effectieve en functionele ruimte zijn, want er moet gestudeerd worden. Een bureau is een belangrijk onderdeel van een tienerkamer en verdient extra aandacht. Je tiener zal veel tijd doorbrengen aan het bureau, en een goed bureau groeit mee met je kind.
Respect voor de smaak en voorkeur van tieners betekent niet dat je ze alleen moet laten om te experimenteren met ideeën voor het interieur. Er zijn trouwens erg veel leuke ontwerpen voor tienerkamers online te vinden. Het is een goed idee om wat tijd te besteden aan het ontwikkelen van puberideeën over hun slaapkamer. Het zal tieners helpen om het proces te leren en hun interieur te verfijnen met meubels. Door in ieder geval iets te ondersteunen wat je tiener leuk vindt, wordt de samenwerking gestimuleerd.

Meubels voor de tienerkamer

Laat je zoon of dochter de inrichting van hun tienerkamer plannen. Interieurboeken en artikelen, inclusief tips voor het inrichten van een tienerkamer, helpen je om basisprincipes te begrijpen van het creëren van een functionele, moderne tienerkamer. Ze kunnen je tieners helpen bij het herinrichten van hun slaapkamer, het ontwikkelen van een functionele meubelindeling en het creëren van meer ruimte en comfort.

Het ophangen van boekenplanken decoreren de kamer nog verder. Het aankleden van het raam met bijvoorbeeld zelfgemaakte gordijnen zijn geweldige ideeën. Interessante decoratieve projecten kunnen de ruimte een persoonlijk tintje geven. De hulp van de ouders samen met de de frisse ideeën van tieners is een mooie combinatie en brengt het gezin dichter bij elkaar.