5-S Webgids
Image default
Bedrijven

godendrank uit de oudheid

Godendrank uit de oudheid

Heathen Mead is sinds 2015 bezig met het op de markt brengen van honingwijn. Honingwijn – officieel mede genaamd – is een overheerlijk alcoholisch drankje op basis van honing. Deze heidense drank speelt vaak een rol in de Noorse mythologie en was bovendien in de oudheid populair bij de Romeinen en de Grieken. In de loop der eeuwen werd het gedronken door de adel, maar ook door het gewone volk. Ook de Vikingen waren er dol op. Heathen Mead biedt niet alleen de lekkerste mede voor een scherpe prijs, maar ook andere bijzondere producten met honing, van klaverhoning tot rozemarijnhoning.

Nieuwe trend: honingwijn

Al 7000 jaar voor Christus werd mede – beschouwd als een geschenk van de goden – gemaakt in Azië. Het drankje bestaat uit honing, water en gist. Verschillende honingsoorten, zoals eucalyptushoning en heidehoning, geven de mede een eigen smaak. Het is ook mogelijk om fruit, hop of kruiden toe te voegen. Zo ontstaan tientallen smaakcombinaties waarbij voor ieder wat wils te vinden is. In Amerika is het honingdrankje al een tijd populair dankzij de oprichting van tientallen medebrouwerijen. In Nederland zijn vooral de bezoekers van historische en fantasyfestivals bekend met het product. Gelukkig brengt Heathen Mead daar nu verandering in.

Honing bestellen in unieke smaken

De lekkerste honing bestellen bij Heathen Mead is iets wat steeds meer mensen ontdekken. Neem bijvoorbeeld de crème-achtige klaverhoning van klaverbloesem. Het zijn de kleine verwenmomenten op een dag die je intens gelukkig kunnen maken. Voor liefhebbers van een smaakexplosie is een broodje met klaverhoning eten daar één van. Ook de bosbessenhoning en lavendelhoning zijn populair. Wees er wel snel bij, want sommige smaken zijn zo geliefd, dat ze erg snel zijn uitverkocht.

De zuivere honingsoorten uit het assortiment smaken niet alleen goed op brood. Zo is de rozemarijnhoning ook geschikt voor het bereiden van vlees en is lavendelhoning lekker in koekjes en taarten. Bestel honing en honingwijn bij Heathen Mead en geniet van de beste kwaliteit!

https://heathenmead.nl/