5-S Webgids
Image default
Vakantie

Glamping in Luxemburg

Het is een van de kleinste landen van Europa, maar het is groot als het gaat om natuur, historie en cultuur. Luxemburg. Dit groothertogdom, met haar gelijknamige hoofdstad, heeft alles wat je maar kunt verlangen van een vakantiebestemming.

Waan je in de middeleeuwen

Als er een ding is wat opvalt, is het wel de enorme kasteel-dichtheid van Luxemburg. Dat is niet gek, want wanneer je ingeklemd zit tussen de grootmachten Frankrijk en Duitsland is het belangrijk dat je jezelf kunt verdedigen. Deze geschiedenis zie je duidelijk terug in Luxemburg-Stad. De vesting van Luxemburg is UNESCO werelderfgoed. Een geweldige plek om met de kinderen naartoe gaan. En laten we eerlijk zijn: ook papa krijgt weer dat oude gevoel van “riddertje spelen” terug.

Wandelen en fietsen

Luxemburg is de droombestemming voor de natuurliefhebber. Het zuiden is heuvelachtig en perfect om te fietsen, terwijl het noorden wat rotsiger is en daardoor een geweldig wandelgebied is. De regio wordt doorkruist door een groot aantal lange-afstand-wandelpaden of doorgaande fietsroutes, die het makkelijk maken om een trektocht te doen. Als je wat minder fanatiek bent, maar toch wilt wandelen of fietsen,kom je ook aan je trekken. Elke VVV heeft wel een paar mooie routes voor je.

Je uitvalsbasis: Glamping in Luxemburg

Als je een avontuurlijke vakantie wilt, maar toch een beetje luxe wilt overnachten is glamping helemaal voor jou. Het woord glamping is een samentrekking van glamorous camping. Je verblijft in een goed uitgeruste safaritent op een mooie en ruim opgezette camping. Je slaapt in echte bedden en hebt een eigen keukentje en sanitair. En als je tussen de wandelingen, fietstochten, museumbezoeken en kasteelbezichtigingen door even wilt uitrusten staat niets je rust in de weg. Het animatieteam zorgt ervoor dat de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen.

Luxemburg is met recht een pareltje te noemen. Ontdek de natuurlijke schoonheid op een manier die je nog niet kende en boek jouw verblijf vandaag nog. Kamperen, maar dan met luxe. Geen wonder dat glamping zo populair is.

https://glampings.nl/glamping-luxemburg