5-S Webgids
Image default
Dieren

Hamsterkooi kopen

Gefeliciteerd met de aankoop van jouw hamster. Een goede keus, want hamsters zijn geweldige huisdiertjes. Het zijn echte knagers die veel energie hebben en deze kwijt moeten raken en daarom moet je ook zeker een goede hamsterkooi kopen

Een hamsterkooi is het huis van jouw harige vriendje en daarop mag zeker niet beknibbeld worden. Een goede hamsterkooi is de perfecte kooi als hij aan alle basisbehoeftes voldoet. Je moet hierbij denken aan voldoende bewegingsruimte en eventuele accessoires, zoals een loopwiel, klimrek, voerbakje of drinkfles.

De Hamsterkooi is het huis van jouw hamster

wij mensen wonen in een huis dat ons onderdak en veiligheid geeft. Eigenlijk vindt een groot gedeelte van het dagelijkse leven daar plaats. Dit zelfde principe geldt ook voor een hamster. In de hamsterkooi rent hij rond voor beweging, eet hij, drinkt hij en slaapt hij. In het relatief korte leventje van jouw knaagdier mag een goede hamsterkooi dus niet ontbreken.

Welke hamsterkooien zijn er?

Hamsterkooien zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Grofweg zijn er drie soorten Hamsterkooien, namelijk draadkooien, plastic kooien en glazen kooien. 

Draadkooien bestaan uit een bovenkant die is gemaakt van metalen draden en is bevestigd op een plastic bodem. Het mooie is dat jouw hamster heerlijk kan klimmen, want dat doet hii erg graag. Dit type hamsterkooi is heel populair de afgelopen jaren. 

De plastic hamsterkooi is volledig van plastic en is hierdoor ideaal voor hamstereigenaren die niet zo veel hebben met schoon maken. Natuurlijk moet er schoon gemaakt worden, maar dat is een fluitje van een cent. Het naderl is wel dat er geen mogelijkheid tot klimmen is en daarom moet je een los klimrekje aanschaffen.

De glazen hamsterkooi is vergelijkbaar met een terrarium en is ontzettend leuk om jouw huisdiertje goed te kunnen bekijken. Controleer wel goed op scherpe randjes of lijmresten. Jouw hamster is nieuwsgierig en houdt van knagen. Deze eigenschap is ook een groot gevaar. Hij kan gewond raken of giftige lijmresten naar binnen krijgen. Ook bij deze bak geldt dat er een klimrekje gekocht moet worden.

Meer informatie nodig?

Als u geinteresseerd ben in meer informatie over hamsters en hamsterkooien dan kunt u terecht voor meer artikelen op ons blog op onze website. Verder kunt u ook zo doorsurfen naar onze webshop waar u de allermooiste hamsterkooien kunt kopen en andere accessoires. Het kopen van een hamsterkooi is niet iets wat je zo maar doet. Verdiep u in de behoeftes van uw hamster en koop dan pas een hamsterkooi

 

https://hamsterkooikopen.nl