5-S Webgids
Image default
Dienstverlening

Overstappen zorgverzekering

Ben jij helemaal tevreden over je zorgverzekering, of past deze toch niet helemaal bij jou? Je kunt ervoor kiezen om aan het einde van het jaar je oude verzekering op te zeggen en een andere af te sluiten. Aan een zorgverzekering zit je in de meeste gevallen een jaar vast, dus het is slim om je hier even goed in te verdiepen.

Kijk eens naar de mogelijkheden bij ZorgDirect. Daar kun je je zorgverzekering vrijwel geheel laten aansluiten op jouw zorgbehoeften. Als je kiest voor ZorgDirect, dan zeggen wij je oude zorgverzekering op en helpen je graag bij het overstappen van zorgverzekering in 2020.

Tussentijds overstappen

In sommige gevallen kun je gedurende het jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar of kiezen voor een ander pakket. Hiervoor is een aantal uitzonderingen vastgesteld. Dit geldt bijvoorbeeld als je 18 wordt en een andere polis wil dan die van je ouders. Of als je een collectieve zorgverzekering hebt en een andere baan krijgt.

Goed verzekerd bij ZorgDirect

Bij ZorgDirect willen we iedereen de zorgverzekering kunnen bieden die bij hem of haar past. Daarom bieden we een ruime keuze in aanvullende- en tandartsverzekeringen. Als de basisverzekering niet voldoende dekking biedt, dan kun je deze uitbreiden met één van de vijf aanvullende verzekeringen. Daarnaast kun je kiezen uit drie verschillende tandartsverzekeringen. Je kunt een tandartsverzekering dus ook los afsluiten, naast de basisverzekering. Handig als je geen aanvullende verzekering wenst, maar wel een dekking wil voor tandartskosten.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie wordt veelal ingezet bij behandeling van verschillende klachten aan spieren en gewrichten. Alle aanvullende verzekeringen van ZorgDirect bieden dekking voor een bepaald aantal fysiotherapie behandelingen. Ook vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie in sommige gevallen vergoed. Als je jonger bent dan 18 jaar, dan worden in eerste instantie 9 behandelingen vergoed. Ben je ouder dan 18, dan worden de behandelingen alleen onder bepaalde voorwaarden vergoed vanuit het basispakket. Bijvoorbeeld als je een specifieke aandoening hebt. Deze uitzonderingen voor vergoeding fysiotherapie kun je terugvinden op onze website. Natuurlijk beantwoorden wij ook graag persoonlijk je vragen. Neem gerust contact op!

https://www.zorgdirect.nl