5-S Webgids
Image default
Woningen

Handige tips van de makelaar Borne

Het kopen van een huis is een complex proces waar heel veel stappen en belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Het begint al met je eigen inkomen en de prijs van de nieuwe woning. Wat als je jouw droomhuis niet met eigen geld kunt betalen? Dan is een hypotheek een geweldig middel om toch je nieuwe huis kunt kopen. Makelaar Borne kan je hier mee helpen.

Een hypotheek is noodzakelijk

Makelaar Borne kan helpen met het regelen van de hypotheek. Een hypotheek heb je nodig voor een huis te kopen samen met makelaar Borne. Tegenwoordig gebeurt dit met realistische en haalbare maandelijkse aflossingen. Pas nadat je de schuld volledig hebt afgelost, is de woning jouw bezit. Het huis is al die jaren het onderpand van de hypothecaire lening. Voordat je op zoek gaat naar een woning, is het belangrijk te berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Daar kan makelaar Borne in adviseren.  Vraag jij je ook af, hoeveel kan ik lenen? Doe dan de gratis berekening van hoeveel kan ik lenen? De berekening wordt bepaald door inkomen en soort dienstverband. Ook kan de makelaar Borne berekeningen maken.

Geen vast contract?

Jouw inkomen en die van je partner zijn een belangrijke graadmeter voor de hypotheek. Maar wat als je geen vast inkomen hebt. Ook daar kan de makelaar Borne mee helpen want er zijn nu andere manieren om de bank te overtuigen dat je de hypotheek kunt dragen. Wanneer je een tijdelijk contract hebt bij je werkgever dan kun je aan je baas een intentieverklaring vragen. Je kunt goede voorbeelden online vinden. In deze verklaring staat dat jouw werkgever je, bij dezelfde of betere werkprestatie, garant staat dat jouw contract verlengd wordt. Dit geeft de bank een goede indicatie dat je inkomen blijft ontvangen en dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen. Iets wat in je voordeel werkt is dat de gemiddelde hypotheekrente laag is. De maandelijkse schuld die bovenop je hypothecaire lening komen, kunnen hierdoor relatief laag blijven. De risico’s voor een bank dat jij je hypotheek niet meer kunt betalen, neemt hierdoor af. Makelaar Borne neemt dat ook mee. Zo kun jij een hypotheek afsluiten die bij je past.