5-S Webgids
Image default
Bedrijven

het belang van een huisdierendokter

Het hebben van een huisdier kan enorm leuk zijn. Je hebt altijd gezelschap en wanneer je er behoefte aan hebt kun je met het huisdier spelen. Vooral honden en katten zijn hier erg aan gewend en hebben er geen probleem mee om met jou te spelen ter vermaak. Voor kinderen kan het hebben van een huisdier zorgen voor veel voordelen en het mogelijk maken om een diepe band met het huisdier op te bouwen. 

Een huisdier is meer dan een dier

Het hebben van een huisdier is voor veel mensen meer dan alleen een dier. Voor veel mensen heeft dit beestje een plaats binnen de familie en maakt het daardoor ook indirect deel uit van de familie. Bij problemen met het huisdier zal dan ook emotioneel gereageerd worden. Sommige mensen gaan nog iets verder en zien hun huisdier als directe familie en behandelen dit als hun eigen kind. Deze mensen hebben alles ervoor over om het dier zo gelukkig mogelijk te zien en ervoor te zorgen dat het nooit pijn hoeft te lijden.

Een huisdierendokter is heel belangrijk

Heb jij pijn of ben je ziek? Dan ga je naar de dokter. Net zoals jij kan je huisdier pijn hebben of ziek zijn. Om dit op te lossen is het nodig om een speciale dokter of arts hiervoor te bezoeken. Deze huisdierendokter onderzoekt het huisdier en zorgt er weer voor dat het beestje beter wordt. Soms zijn dit hele korte sessies, maar het kan ook gebeuren dat hier meer tijd in moet worden gestoken. Soms moet het dier namelijk geopereerd worden omdat het anders niet meer goed kan bewegen. Vooral in deze gevallen kan een dokter voor huisdieren een levensredder zijn en ervoor zorgen dat het dier weer snel vrolijk rond kan huppelen.

http://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/huisdierendokter/