5-S Webgids
Image default
Beauty en verzorging

Hoe littekens van puistjes en ongelukken verminderen

 

Littekens verminderen

Heb jij een wondje gehad of misschien wel een pukkel die erg groot was en maar niet wegging, ging ontsteken en liet een litteken achter? AUW! Erg vervelend natuurlijk. Gelukkig heeft Cotton Spa advies voor je.

 

Dit plekje zal rood of roze zijn en dit zal langzaam maar zeker wegtrekken. Het weefsel erom heen zal wat stug aan gaan voelen. Dit komt door het te veel aan collageen wat gevormd word rondom en in het litteken. Soms kan deze wat verdikt zijn of juist onder het huidoppervlak komen te liggen. Dit maakt dat het litteken meer opvalt.

 

 

Hoe kan je littekens voorkomen?

Pulk niet aan je huid! Het korstje zit er niet voor niks. Jouw lichaam en huid is hard bezig om dit te herstellen en te helen. Als het korstje er van af getrokken gaat worden zal dit proces verstoort worden en zal je sneller kan hebben op NOG EEN KORSTJE of een litteken. 


Wat te doen om
littekenvorming te verminderen?

Littekens verminderen vaak vanzelf na verloop van tijd, maar verdwijnen helaas (bijna) nooit helemaal. Dit kan soms wel echt jaren duren voor een litteken minder zichtbaar word. Gelukkig zijn er wel technieken en tips om dit proces te versnellen en litteken vorming te verzachten of verminderen.

 

Masseren

Masseren zal het weefsel en de huid soepel maken. Dit kan in combinatie met cups gedaan worden of bindweefselmassage technieken. Door het losmaken van de bindweefsellagen zal er ruimte tussen de huid in komen te zitten en zal jouw huid dit op gaan vullen met elastine om het soepel te maken. Ook zal de doorbloeding gestimuleerd worden waardoor er meer zuurstof naar de huid zal gaan en afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Wil jij weten hoe jij je gezichtshuid het beste kunt masseren met deze technieken? Floor geeft haar tips hierover op haar Instagram account en op IG-tv heeft zij een tutorial hoe jij jouw huid een bindweefselmassage kan geven.

 

Ook schreven wij een blog over bindweefselmassage waar je alles over deze techniek kan lezen.

 

Wil jij liever een tool gebruiken voor het masseren van jouw huid? Dan hebben wij hier de beste rollers voor! 

 

Voorkom UV-straling

Is jouw huid nog in de herstelfase? Gaan dan niet volop in de de zon of zonnebank! De melanine in het litteken is nog niet aangemaakt en het kan de structuur van het litteken veranderen. Ook zal het litteken meer op gaan vallen als je huid erom heen bruiner word dan het litteken. 

 

Scrub of peel je huid

Hiermee zal je je de dode huid verwijderen en vernieuwen. Ook het herstelproces versnel je hiermee! 

 

Als je je aan deze tips houd heb jij het maximale gedaan om jouw litteken te verminderen. Maar onthoud: Geduld is een schone zaak!

 

https://www.cottonspa.nl/