5-S Webgids
Image default
Meubels

Hoe onderhoud ik terrastafels van teakhout?

Teakhout is een houtsoort dat van nature erg zacht aan voelt. De kans op splinters is hiermee ook een stuk kleiner. Ook heeft teakhout een zachte uitstraling. Dit maakt het hout ook erg geschikt voor terrasmeubels, zoals terrastafels. Wil jij graag rust in je tuin bewaren? Dan een terrastafel van teakhout ideaal! Daarnaast is teakhout een duurzaam materiaal wat bestand is tegen regen. Echter heeft teakhout wel een speciale handleiding in het onderhoud.

Onderhoud terrastafel

Teakhout kan het beste worden schoongemaakt met teakcleaner. Dit is een schoonmaakmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor terrastafels gemaakt van teakhout. Let op dat de terrastafel niet wordt schoongemaakt met een agressief schoonmaakmiddel. Hiermee beschadig je namelijk de tafel. Ook is het van belang dat de tafel pas behandeld mag worden op het moment dat de tafel kurkdroog is. Wat ook ten strengste wordt afgeraden is het reinigen van de terrastafel met een hogedrukspuit. Hiermee kan de terrastafel beschadigd worden. Ook is het slim om niet langdurig decoratie materiaal op de tafel te laten staan. Hierdoor kunnen namelijk vlekken ontstaan.

Natuurlijke uitstraling

Ook bestaat er de mogelijkheid om een terrastafel aan te schaffen die is gemaakt van gerecycled teakhout. Dit materiaal heeft namelijk een mooie doorleefde uitstraling, waardoor het meubel een uniek karakter krijgt. Het voordeel is dat het materiaal erg duurzaam is, omdat het gerecycled is. Hiermee draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu!

https://datzitt.nl/terrastafels/