5-S Webgids
Woning en Tuin

Hoe schilder je buitenkant woning?

Buitenschilderwerk beschermt je woning tegen alle weersomstandigheden. Het verven van een muur in je woonkamer heb je misschien wel een keer gedaan. Maar het verven van de buitenkant van de woning is vaak een uitdaging. Want, hoe schilder je de buitenkant van je woning? Lees hier alles over het schilderen, handige tips en de kosten bij het huis buiten schilderen

 

Goed schilderwerk beschermt dus de buitenkant van je huis. Om de kwaliteit te behouden moet houtwerk goed onderhouden worden. Als het houtwerk slecht wordt onderhouden, gaat dit rotten. Het moet dan hersteld of zelfs volledig vervangen worden.

 

Daarnaast is buitenschilderwerk belangrijk voor de uitstraling van je huis. Professionele schilders hebben veel ideeën en ervaring over hoe kleurgebruik een rol kan spelen tot een nieuw aanzicht van een huis.

 

Wanneer is je huis toe aan buitenschilderwerk? 

Gevels op het zuiden en het westen hebben het meest te lijden onder de weersomstandigheden. Let vooral op die kanten van je huis. Je buitenschilderwerk is aan onderhoud toe als de verf poedert, onvoldoende hecht of als de verf barst tot op de ondergrond. Als de verf poedert merk je dit bij het schoonmaken van de kozijnen. Op je schoonmaakdoekje blijft dan de kleur van de verf achter.

 

Het huis heeft ook onderhoudsgevoelige plekken aan de buitenkant. Dit zijn de liggende delen van het kozijn en de overgangen tussen de liggende delen en het staande houtwerk. Ook de onderkant van de kozijnen, klemmende ramen en deuren en glas afdichting. Als deze onderhoudsgevoelige plekken in slechte staat zijn, kan het vocht het hout indringen. Op deze manier krijg je houtrot als gevolg.

Buitenschilderwerk uitbesteden

Zie je het niet zitten om de buitenkant van je huis zelf te schilderen? Laat het over aan een schildersbedrijf. Voor vlot schilderwerk met een perfect resultaat kun je een deskundige schilder inschakelen via MyGo Matchmaker. Bekijk hoeveel het kost om een buitenschilder in te schakelen.