5-S Webgids
Auto’s en Motoren

Hoeveel auto’s heb jij nodig?

Als je door een willekeurige woonwijk rijdt, zie je ongekend veel auto’s staan. Het is net alsof elk huishouden één of meerdere auto’s heeft. Nou, dat komt inderdaad bijzonder dicht bij de werkelijkheid. De ervaring leert namelijk dat veel huishoudens minimaal één auto hebben, terwijl er ook huishoudens bestaan met bijvoorbeeld drie of vier auto’s. Maar, is het wel nodig om zoveel auto’s voor de deur te hebben staan? Kun je niet mogelijk financieel en milieutechnisch gezien betere keuzes maken? Ja, dat kun je zeker!

Jouw auto verkopen

Heb je meerdere auto’s voor de deur staan? Dan kun je er eigenlijk van uit gaan dat dit zonde is. De auto’s staan het grootste gedeelte van de dag immers toch stil. Heb je daarbij mogelijk ook nog met een sloopauto of schadeauto te maken? Dan kun je al helemaal direct het beste kiezen voor de verkoop van deze auto. Woon je daarbij bijvoorbeeld in de buurt van Amsterdam? Kies dan voor sloopauto verkopen Amsterdam; daarmee weet je snel en gemakkelijk jouw auto te verkopen.

Auto delen

Hoef je niet per sé meerdere auto’s meer voor de deur te hebben staan? Verstandige beslissing. Je kunt hier namelijk een hoop geld mee besparen! Wellicht is het wel zo dat je op bepaalde momenten – samen met jouw gezinsleden – alsnog meerdere auto’s tegelijkertijd moet gebruiken. In dat geval kun je kiezen voor het gebruik maken van deelauto’s. Je betaalt daarbij alléén voor het gebruik maken van de auto en dus niet voor het bezitten van de auto. Ideaal.

Denk aan het milieu

Heb je nou echt vier of vijf auto’s voor de deur staan? Eigenlijk is dat zonde van jouw geld én zonde voor het milieu. Dit is echter iets waar je zelf goed over na moet gaan denken. Hoeveel plezier leveren deze auto’s jou op? En wat is de meerwaarde voor je om zoveel auto’s te houden? Weegt deze meerwaarde op tegen de uitstoot van alle auto’s? Het is aan jou om dit te bepalen! Probeer hierbij in ieder geval rekening te houden met onze toekomstige generaties.

Gerelateerde artikelen

Sloopauto verkopen aan autosloperij

Scooter onderhoud Haarlem

Auto met schade verkopen? Zo doe je dat