5-S Webgids
Image default
Auto’s en Motoren

Je rijbewijs gehaald, wat nu?

Veel veilige kilometers wensen alle medewerkers van Rijschool Veldkamp uit Den Haag jou toe. Eenmaal geslaagd voor het examen is het belangrijk om niet te lang te wachten met het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente. Verklaringen zijn niet eeuwig geldig, en het is belangrijk om zo snel mogelijk zelf de weg op te gaan in een auto. Het aanvragen van een rijbewijs bij de gemeente duurt meestal een paar dagen. Maar het is ook mogelijk om het met spoed aan te vragen, alleen kost het dan iets meer geld. Even informeren bij de gemeente over de mogelijkheden is nooit verkeerd.

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Het echte rijden begint pas wanneer je alleen achter het stuur van de auto zit. Alle handelingen zijn geoefend, alleen is het moment aangebroken om rijervaring op te gaan doen. Of het nu in een eigen of in een geleende auto gebeurt, er moet veel geoefend worden om feeling te houden met het verkeer op de weg. Het is zeker niet verkeerd om elke situatie uit te proberen om achteruit in te parkeren, om zo snel mogelijk ervaring op te doen. Zelfverzekerd de weg op gaan is belangrijk voor jezelf en alle andere medeweggebruikers. Maar het is natuurlijk ook prima om op het gemak, op een rustig parkeerterrein nog eens alle bijzondere manoeuvres te oefenen. Oefening baart kunst, en geeft zelfverzekerdheid.

Autorijden betekent niet twijfelen

Tijdens de autorijlessen bij Rijschool Veldkamp leren leerlingen om kalm te blijven en niet in paniek te raken. Het verkeer is nagenoeg altijd duidelijk. Het licht is rood of niet, en een lijn op een weg is onderbroken of niet. Wanneer iets niet overzichtelijk is, is het verstandig om vaart te verminderen, en bij blijvende twijfel is het helemaal niet verkeerd om gewoon nog eens een herhalingsles bij ons te boeken. Even wat punten op de zogenaamde “i” zetten om alle twijfels weg te nemen is alleen maar verstandig om te doen. Veiligheid voor alles, en niet twijfelen. Wanneer het rijbewijs in het bezit is, blijft het belangrijk om op eigen tempo aan de gang te gaan. Plezier beleven aan het autorijden is belangrijk, want het is een vaardigheid die de leefwereld vergroot. Afstanden kunnen met een auto makkelijker worden overbrugt, maar dat moet wel op een veilige manier gebeuren.

Nieuw rijbewijs, vrijheid, blijheid

Elk persoon is verschillend. De eerste meters alleen rijden in een auto kan ook prima met een bijrijder erbij. De ene persoon wil graag alleen rijden en een ander kiest ervoor om een bekende mee te nemen. Waar de instructeur van Rijschool Veldkamp tijdens het rijden een ingreep kan doen, is dit nu niet meer mogelijk. Concentratie is belangrijk, maar wel op een ontspannen manier, om goed overzicht te kunnen houden. Alleen rijden of met iemand erbij, muziek of niet, het zijn afwegingen die belangrijk zijn om de eerste meters op een prettige manier zelf te gaan rijden.

Veel oefenen houdt in, gewoon veel oefenen. Niet alleen overdags, maar ook is het goed, om op het gemak in het donker het rijden te oefenen. Autorijden met regen heeft ook weer gevolgen voor het weggedrag van de auto, dus veiligheid voor alles blijft het belangrijkst. Wanneer je meer vragen hebt over het halen van je rijbewijs, klik dan hier om naar de contactpagina van Rijschool Veldkamp te gaan.

https://www.rijschoolveldkamp.nl/