5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

Kenmerken van HSP

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon wat een verschijnsel is onder sommige mensen. Zij zijn meer gevoelig voor prikkels maar verder zie je het niet echt aan ze. Het is een term uit de psychologie en verdient zeker meer aandacht dan dat het nu krijgt. Kenmerken hoog sensitief zijn kun je in dit artikel lezen.

Mensen met HSP zijn over het algemeen redelijk introvert. Ze hebben veel behoefte aan rust en stilte. Echter zijn ze erg creatief en dat uiten ze dan ook via kunst, tekenen en schrijven. Ze hebben hier vaak meer aanleg voor. Ze hebben voor iedereen respect die respect heeft voor hen en zijn ook erg rechtvaardig. Ze zijn vaak ook vrij spiritueel en hebben veel interesse in alles en iedereen. Het heeft dus vrij veel voordelen om HSP’er te zijn. Zeker als je het kan controleren is er niet mis mee. Vaak hebben ze ook veel ook voor detail wat handig is voor als je creatief bent. Je leert vaak ook een stuk sneller wat fijn is als je een studie volgt. Je bent verder ook erg voorzichtig. Dit kan op sommige momenten positief zijn, maar soms ook negatief omdat je dus niet snel de deur uit wilt. Liever blijf je in een vertrouwen plek. Grenzen verleggen is niet iets waar een HSP’er van houdt. Je kunt ook sterke emoties voelen. Dit kan zeer positief zijn omdat je anderen mensen aan voelt, je hebt veel mensen kennis. Het kan ook zeer negatief uitvallen als je opeens extreem emotioneel wordt.

Als je wilt weten of je hoog sensitief bent, dan kun je op verschillende manieren te weten komen of dit zo is. Zo kun je een HSP test doen. Deze tests zijn niet altijd even realistisch maar kunnen je wel op weg helpen. Verder kun je ook veel boeken lezen of een cursus volgen. Daarnaast kun je in therapie gaan.

https://www.hsp-academy.nl/