5-S Webgids
Auto’s en Motoren

Kia streeft ernaar om het modellengamma in Europa in 2035 volledig te elektrificeren

Kia Corporation heeft haar visie uiteengezet om een duurzame, verantwoordelijke en innovatieve leider op het gebied van mobiliteitsoplossingen te worden. Het bedrijf heeft het commitment afgegeven om in 2045 klimaatneutraliteit te bereiken.

Het grootste deel van de CO2-uitstoot die door een volumemerk wordt gegenereerd, vindt plaats wanneer de voertuigen dagelijks in gebruik zijn door de klant. Kia geeft dan ook prioriteit aan de overgang van voertuigen met een interne verbrandingsmotor (ICE) naar een volledig eco-vriendelijke line-up. Als gevolg hiervan gaat Kia de implementatie van de Plan S-strategie voor de middellange tot lange termijn verder versnellen om zo de CO2-neutraliteit tijdens de gebruiksfase van voertuigen te bereiken.

Kia streeft ernaar om het modellengamma in Europa in 2035 volledig te elektrificeren. Vanaf 2040 zal de line-up ook in andere belangrijke markten over de hele wereld uitsluitend bestaan uit ​​geëlektrificeerde modellen, die emissievrij zijn tijdens het dagelijkse gebruik. Het is juist deze levensfase van de auto waarin Kia grote stappen gaat zetten om de grootste bron van CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

Kia werkt ook samen met zijn leveranciers om de CO2-uitstoot van de toeleveringsketen te verminderen. Kia streeft ernaar om tegen 2022 een monitoringsysteem voor CO2-emissies te creëren voor de partnerbedrijven en oplossingen te bieden aan leveranciers op basis van de gegevens die het systeem genereert. Een belangrijk onderdeel van dit plan is het gebruik van ‘groen staal’, aangezien de staalindustrie van oudsher een van de grootste wereldwijde uitstoters is van CO2.

Kia Modellen

Als je besloten hebt hebt gekozen voor een Private Lease Kia Picanto, dan ga je snel ontdekken dat er veel te kiezen is. De Kia Picanto is de kleinste auto van het Zuid-Koreaanse merk. Als je een grotere Kia hatchback zoekt, dan is de Private Lease Kia Ceed  een goede keuze.

De Picanto heeft ervoor gezorgd dat Kia een groot marktaandeel heeft in het populaire private lease segment met de allerkleinste auto’s. Hij is in trek bij een breed publiek en er zijn er al heel veel van verkocht. Dit zie je dan ook terug in het grote aanbod van Kia Picanto occasions.

Kia Stonic Prive Lease en Kia Niro Private Lease is ook heel populair. Deze auto’s zijn een maatje groter en vallen in het Crossover segment. 

Crossovers zijn hoger en hebben vaak een stoerdere uitstraling. De eerste cross-overs verschenen deze eeuw op de wegen. Het zijn ideale gezinsauto’s.  De afgelopen jaren nam de populariteit enorm toe. Ze zijn groot genoeg om 4 volwassenen mee te nemen. En door de hoogte is er meer kofferruimte.

Geschiedenis

Kia startte in 1944 met het produceren van fietsen en motorfietsen. Pas in de jaren zeventig startte het automerk Kia met het produceren van automobielen.

In de jaren 80 en 90 werkte Kia samen met de Ford Motor Company. Samen hebben zij diverse modellen in zowel Zuid-Korea als in andere landen geïntroduceerd.

Halverwege de jaren 90 kampte Azië met een enorme financiële crisis. Ook Kia wist haar hoofd niet boven water te houden ging in 1997 failliet. Uit deze overname is een hecht samenwerkingsverband ontstaan tussen het automerk Kia en Hyundai.

Kia was na de overname na het faillissement in 1998 het kleine broertje van Hyundai. Het beeld van kleine broertje verandert snel nu Kia in Europa meer auto’s verkoopt dan Hyundai.

In Nederland is Kia inmiddels veel groter dan Hyundai. Er worden in Nederland 2,5 keer zo veel Kia’s verkocht als Hyundai-modellen. Kia is nu al het tweede automerk van Nederland.

Kia is van plan om de verkoop te verhogen naar 3,8 miljoen auto’s in 2025. Het aandeel milieuvriendelijke auto’s zal naar verwachting in 2021 10% bedragen en in 2025 22%.

Een elektrische auto leasen als particulier is bij veel automerken mogelijk. Je betaalt maandelijks vaak meer voor een private lease elektrische auto dan voor een brandstofauto, omdat de productiekosten hiervan hoger zijn. Daarentegen verbruik je geen brandstof, maar betaal je voor stroom. Dit is voordeliger en daarbij ook milieuvriendelijker dan brandstof. Een elektrische auto leasen is in plaats van kopen, is interessant vanwege de onzekere restwaarde van elektrische auto’s als je er een bezit.

Gerelateerde artikelen

De beste tips voor reizen naar Caribisch Nederland

Verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen

Koop uw Volkswagen Golf occasion bij dit bedrijf in Gelderland