5-S Webgids
Auto’s en Motoren

Kies jij ervoor om zakelijk een elektrische auto te leasen?

Ben je onlangs een eigen bedrijf gestart? Dat is uiteraard heel erg fijn, want het geeft je veel vrijheid. Uiteraard moet je ook goed voor de dag komen, want je moet klanten zien te trekken. Daarom heb je ook een mooie auto nodig. Je kunt uiteraard een auto kopen, maar een elektrische auto leasen is ook mogelijk. Het leasen van een elektrische auto is namelijk erg verstandig voor mensen met een eigen bedrijf. Je hebt namelijk geen geld nodig om de auto aan te kopen en het bespaarde geld kun je investeren in je bedrijf. Daarnaast kent een elektrische auto leasen nog veel meer andere voordelen. In deze tekst gaan wij daar wat dieper op in.

 

Verschillende belastingvoordelen

De klimaatproblematieken zijn zeer urgent en de Westerse wereld is zich daar zeker van bewust. Om die reden zijn er ook allemaal klimaatakkoorden ondertekend. Daar moeten landen zich aan houden. Overheden stimuleren de burgers om die reden dan ook om duurzamer te leven. Een elektrische auto is natuurlijk goed voor het milieu en daarom profiteer je van verschillende belastingvoordelen. In de eerste plaats profiteer je van een lage bijtelling. Daarnaast hoef je ook veel minder wegenbelasting te betalen in vergelijking met een benzineauto. De kans is groot dat er in de toekomst nog meer belastingvoordelen en subsidies bij gaan komen.

 

Minder kosten

Een ander voordeel van een elektrische auto leasen zakelijk is dat je veel minder kosten maakt. Een benzineauto verbruikt veel fossiele brandstof. Fossiele brandstof is tegenwoordig heel duur en de kans is groot dat dit in de toekomst alleen nog maar duurder wordt. Als je een eigen bedrijf hebt, dan gebruik je de auto veel. Daarom is een elektrische auto veel voordeliger. Je verbruikt namelijk geen brandstof. Daarnaast steekt een benzineauto complexer in elkaar. Je kunt problemen krijgen met verschillende auto-onderdelen. Bij een elektrische auto is de kans op problemen veel kleiner. Je kunt daarom veiliger de weg op en je bent minder geld kwijt aan reparatiekosten.

 

Elektrische auto leasen zakelijk is zeer praktisch

Je bent misschien bewust van het feit dat elektrische auto’s al een tijd bestaan. Ze waren aanvankelijk nog niet heel populair in Nederland en dit is ook wel logisch. Er waren toen amper laadpalen en daardoor was het erg onpraktisch om op verschillende plaatsen te komen. Je liep immers altijd het risico op een lege accu. Tegenwoordig zijn er op veel meer plaatsen laadpalen. Ook gaan mensen met een elektrische auto in de toekomst meer privileges krijgen. Veel gemeentes willen auto’s in de binnensteden verbieden. Met een elektrische auto heb je dan nog wel toegang. Ook om die reden is het aan te raden om voor een elektrische auto te gaan.