5-S Webgids
Image default
Vakantie

Lees hier alles wat je moeten weten over het geweldige Venetië in Italië

Venetië is een van de juweeltjes van Italië en staat wereldwijd bekend om zijn prachtige architectuur en kilometers aan kanalen. Het bestaat uit 117 afzonderlijke eilanden die met elkaar verbonden zijn door een reeks historische bruggen, kanalen en trottoirs. Venetië wordt elk jaar door vele duizenden toeristen bezocht. Venetië is de thuisbasis van enkele van de mooiste gebouwen ter wereld, indrukwekkende musea en kunstgalerieën, en een grote selectie van toprestaurants, en heeft veel te bieden en stelt zelden teleur.

Meer lezen over stedentrip in Italië? Bekijk dan de link om er snel meer over te weten te komen.

Centraal Venetië bestaat uit zes hoofdregio’s, Cannaregio, Castello, Dorsoduro, Santa Croce, San Polo en San Marco, elk vol met lokale charme en aantrekkingskracht. Een van de meest bekende monumenten in de stad, het San Marco Plein is het enige openbare plein in Venetië en biedt een rijk erfgoed, met de prachtige gebouwen van het Dogenpaleis en de Basiliek San Marco in de buurt. Castello is het meest historische gebied van de stad en staat bekend om zijn Arsenale scheepswerf.

Aan de noordkant van Venetië ligt in Cannaregio het station van Santa Lucia,met het nabijgelegen Santa Croce dat de stad met het Italiaanse vasteland verbindt. Het kleinste gebied van de stad is de wijk San Polo, die vele lokale eetgelegenheden en herbergen biedt. Op Venetië zuidkant vindt u de wijk Dorsoduro, die de opvallende 17e eeuwse Dogana da Mar.

Hoe zit het met het openbaar vervoer in Venetië

Centraal Venetië is makkelijk te doorkruisen op voedsel, omdat het over het algemeen goed voetgangersgebied is. Populaire transportmethoden zijn onder andere goedkope waterbussen en duurder. motorboottaxi’s, die beide een handige en uiterst schilderachtige manier bieden om reizen rond de grachten. Met het spoor verbonden met vele grote steden in zowel Italië als Europa, Venetië staat op de A4 Autostrada.

De stad is de thuisbasis van een grote en drukke luchthaven, die is gelegen op ongeveer 8 mijl / 13 km van het centrum en is geschikt voor vele internationale luchtvaartmaatschappijen. De Marco Polo van Venetië International Airport is gemakkelijk te bereiken met een scala aan vervoersmiddelen, zoals bussen, auto’s, taxi’s, boten en spoorwegen.

Het toerisme in Venetië

Geen enkele reis naar Venetië zou compleet zijn zonder een reis in een traditionele gondel en de stad is gericht op de toeristische handel, met veel must-see sights en attracties. Enkele van de meest populaire dingen om te zien in Venetië zijn de talrijke

paleizen en historische structuren, zoals de Rialtobrug (Ponte di Rialto), de Palazzo Mocenigo, het Palazzo Ducale (Dogenpaleis), de Scuola Grande di San Rocco en een groot aantal kerken. De stad is ook de thuisbasis van talloze trendy winkels gebieden, die zijn bekleed met lokale boetieks en speciaalzaken, samen met een aantal kleurrijke markten.

Enkele van de meest opvallende kunstgalerieën en musea in de stad zijn de Marciano Museum, het Archeologisch Museum (Museo Archeologico), de Accademia Gallery en de Contini Gallery. De waterrijke stad Venetië is ook de thuisbasis van een verrassend aantal groene ruimtes en parken, zoals de Koninklijke Tuinen (Giardinetti Reali) en de Giardino Giusti. In de buurt van Venetië vindt u velen interessante en aantrekkelijke steden die een bezoek waard zijn, zoals Burano, dat is slechts een korte reis met de veerboot en staat bekend om zijn kantwerk.

https://stedentrip-italie.nl/stedentrip-rome/