5-S Webgids
Financieel

Lening voor zonnepanelen?

Let op! geld lenen kosten geld

Zonnepanelen kunnen u veel energiekosten besparen. Het is dan ook zinvol om erin te investeren. Wilt u zonnepanelen, maar hebt u niet de financiële middelen beschikbaar om het direct goed aan te pakken, misschien is een Persoonlijke lening dan iets voor u.

Denkt u aan zonnepanelen?

Het grote voordeel van zonnepanelen is dat uw energierekening lager uitvalt. Alle energie die u zelf opwekt hoeft u tenslotte niet van de energieleverancier af te nemen. Daarbij zijn de panelen in de loop van de tijd steeds beter geworden. De nieuwste generatie heeft een aanzienlijk hoger rendement, waardoor u uw investering sneller terugverdient.

Tip: stem de looptijd van uw Persoonlijke lening af op de levensduur van uw zonnepanelen. U wilt niet dat u nog vastzit aan uw lening, terwijl uw zonnepanelen aan vervanging toe zijn. Zorg er dus voor dat de looptijd van uw lening korter is dan de levensduur van uw zonnepanelen.

Fraaier voor het oog: zonnedakpannen

Een nieuwe ontwikkeling zijn de zonnedakpannen. Dit zijn dakpannen waarop zonnecellen zijn bevestigd. Voor het oog een mooiere oplossing. Soms is deze toepassing ook geschikt voor monumentale woningen. Kiest u nieuwbouw dan is deze energieopwekker zeker een slimme zet om te overwegen. Een nadeel is alleen dat ze 2 tot 3 keer duurder zijn dan zonnepanelen. Het duurt dus langer voordat ze zijn terugverdiend.

Deskundig advies is belangrijk

Oriënteer u goed wanneer u serieus overweegt om een lening af te sluiten voor zonnepanelen of zonnedakpannen aan te schaffen. Beoordeel of uw dak zich leent voor deze oplossing. Bereken hoeveel pannen of panelen u nodig hebt. Bepaal voor welke kwaliteit u gaat. En reken uit hoe snel u dat geld oplevert en hoeveel, zo ziet u of het de investering waard is. Laat u deskundig adviseren, en pas wanneer u precies weet welk budget u nodig hebt, sluit u de Persoonlijke lening af.

Directa.nl: voordelige lening, lage rente

Een lening kan u helpen om uw budget voor zonnepanelen rond te krijgen. Bij Directa.nl sluit u zelf online een Persoonlijke lening af. U weet precies waar u aan toe bent: tegen welke rente u leent, hoe lang de leenperiode is en welk bedrag u elke maand aflost. En u kunt de lening altijd boetevrij eerder bij ons aflossen.

Met een Persoonlijke lening van Directa.nl komt u niet voor verrassingen te staan. De rente van deze lening is bovendien aftrekbaar, en voor een Doorlopend krediet niet. Kortom, u voorkomt dat u te veel en onnodig lang leent voor uw zonnepanelen.

Geld lenen voor zonnepanelen

U wilt zelf zonne-energie opwekken. Een schone, duurzame vorm van energie waar u achter staat en die gunstig uitpakt voor uw energierekening. U wilt hierin investeren en houdt rekening met enkele jaren terugverdientijd. Vraag uw financiering aan. Directa.nl is een betrouwbare keuze voor een Persoonlijke lening.

Al ruim 20 jaar zijn wij expert in consumptief krediet. Niet voor niets worden wij met een hoog klantcijfer gewaardeerd. U berekent heel eenvoudig met de online module welk bedrag, welke rente en welke looptijd u wilt. En tot slot vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan.

Meer advies over lenen voor zonnepanelen? Met de rekenmodule van Directa ziet u direct wat de kosten zijn.

https://www.directa.nl/lening-zonnepanelen

Gerelateerde artikelen

Hulp bij Salarisadministratie Almelo

Hoe werkt een persoonlijke lening in de werkelijkheid nu eigenlijk?

Zakelijk besparen zo, doen we dat