5-S Webgids
Image default
Electronica en Computers

Op zoek naar een draadloos alarmsysteem.

Er wordt in Nederland steeds meer ingebroken en ook weer door een andere groep dan vroeger. Tegenwoordig zijn ze ook minder voorzichtig en gebeuren vele inbraken overdag. De meeste huishoudens werken tenslotte allemaal en staat de woning de hele dag onbeschermd.

Afgesloten tuinen

Veel huishoudens houden van wat privacy. Een hek of een heg zie je wel bij de meeste woningen. Daardoor is het ook weer gemakkelijker voor de inbreker om in de woning te komen. Ze hebben tenslotte de hele dag en genoeg privacy om niet op te vallen. Daarnaast vinden inbrekers het ook makkelijk om via een uitbouw door de ramen op de eerste verdieping binnen te komen. Vaak zijn de ramen daar niet voldoende beveiligd en kom je met een koevoet zeer gemakkelijk en in een korte tijd binnen.

Alarmsysteem op de ramen

Door de vele uitbouwen is het zeer aan te raden om ook de ramen op de eerste verdieping en zelfs op de dakramen (als het dak niet schuiner is dan 45 graden) magneetcontacten te plaatsen. Als u toch een alarmsysteem aan wil schaffen is dat ook zeker aan te raden. Een eenvoudige methode om de inbreker buiten te houden of geen tijd te geven om uw eigendommen mee te nemen.

Hoe vindt ik het juiste alarmsysteem

Ook met alarmsystemen is het een gepuzzel op internet. Er zijn zoveel verschillende merken alarmsystemen en nog meer aanbieders. Een belangrijke keuze is het budget. Wilt u een professioneel en betrouwbaar alarmsysteem of is veiligheid en bescherming van uw woning goed genoeg met een consumenten alarmsysteem? Daarnaast is het belangrijk de keuze te maken of het een bedraad alarm of en draadloos alarmsysteem gaat worden. In de meeste gevallen wordt er voor draadloos gekozen zodat er geen gootjes en kabeltjes langs de muren lopen.

Is een draadloos alarmsysteem betrouwbaar?

We krijgen nog wel eens de vraag draadloos wel goed en betrouwbaar werkt. De laatste jaren zijn er veel positieve ontwikkelingen geweest met de betrouwbaarheid. Niets voor niks is ook de BORG en VEB (certificering instanties) met een verhoging van klasse gekomen voor een draadloos alarmsysteem. Sinds een aantal jaren kunnen we ook bedrijven tot en met klasse 2 installeren en certificeren met een draadloos alarm.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een alarmsysteem?

Wat erg belangrijk is dat afhankelijk van uw budget, u kijkt naar de frequentie waar het alarmsysteem op werkt. U ziet dit ook veelal weer terug in de prijs. Een 434Mhz werkend alarmsysteem heeft wat meer kansen op valse meldingen omdat het werkt op dezelfde frequentie als vele andere draadloze apparaten. Dit kan zijn de afstandsbediening van uw auto, maar ook domotica zoals klik aan klik uit en nog vele andere merken en apparatuur. Een alarmsysteem wat werkt op 868Mhz heeft zijn eigen stukje bandbreedte. Dit stoort zelden met andere apparatuur. Dit zie je vaak ook weer terug in de prijs van het alarmsysteem.