Re-integratie van de werknemer
5-s-1

Iedere werkgever heeft er last van, zieke werknemers. Maar wat meestal maar een paar daagjes ziek zijn is, kan zomaar oplopen naar een hele tijd ziek zijn. Hoe moet je hier als bedrijf dan mee omgaan? En hoe zorg je ervoor dat er geen problemen ontstaan als de werknemer weer opnieuw aan het werk gaat? In dit blog probeer ik in enkele stappen uit te leggen hoe je hier als werkgever mee om kan gaan. Als je er na dit blog nog steeds niet uitkomt kan je altijd een arbeidsrecht advocaat in Amsterdam te raadplegen. 

Om te beginnen

Het lastige is wanneer de werknemer al een poos ziek is. Een bedrijf wil deze werknemer natuurlijk met snelle en concrete stappen zo snel mogelijk op de werkvloer zien, terwijl de werknemer vaak vindt dat hij of zij nog niet fit genoeg is om direct aan de slag te gaan. Hierdoor kan het komen dat er een arbeidsconflict ontstaat. Om te voorkomen dat hier een groter conflict van wordt gemaakt, moet je ervoor zorgen dat je eerst bij een bedrijfsarts ten raad gaat wat voor werk de werknemer allemaal uit kan voeren. Aan de hand hiervan kan je een re-integratiedossier opstellen waardoor de werknemer weer op een goed tempo kan re-integreren bij zijn werk. 

Dit werkt niet, wat nu?

Als dit niet werkt moet je met de werknemer of bedrijfsarts in gesprek gaan wat mogelijk is en wat niet mogelijk is. Zorg ervoor dat je passende arbeid voor de werknemer vindt zodat hij of zij taken kan doen waar die op dat moment geschikt voor is. Leg daarnaast geen extra druk op de werknemer. Als de werknemer vervolgens nog tegenstribbelt tijdens het re-integreren, zou je hem op staande voet kunnen ontslaan. Dit is natuurlijk niet de ideale situatie, dus je kan ook altijd een arbeidsrecht advocaat in amsterdam raadplegen wat de beste oplossing is.

TIP: Ben je op zoek naar een mooie tas? Marington.nl is de tassenspecialist en tassenwinkel van Nederland, ruim assortiment van 3.500 meer dan tassen.

About

Categories: Aanbiedingen