5-S Webgids
Image default
Verbouwen

Een bouwdroger maakt korte metten met vocht in uw woning

Woningen kunnen om verschillende redenen vochtig zijn en een bouwdroger kan dan een grote uitkomst bieden. Nieuwbouw bevat na de afronding standaard veel vocht, omdat tijdens de werkzaamheden grote hoeveelheden water worden gebruikt. Na renovaties, verbouwingen en wateroverlast kan een woning ook een ongezond vochtgehalte opbouwen. Als u hier niets aan doet, zal dit vocht problemen gaan opleveren. U kunt dan denken aan schimmel, aanslag, ongedierte en afgebladderde verf en pleister. Er zijn verschillende manieren om dit vocht uit uw woning te verwijderen en bouwdrogers zijn dan een uitstekende optie.

Wat is een bouwdroger precies?

Ventilatie is een goede wijze om vocht de baas te worden. Door de woning of de ruimte in kwestie goed te ventileren zal u al snel merken dat het vochtgehalte minder wordt. Deze methode is erg tijdrovend en het is mogelijk dat u graag snel wilt beginnen met het behangen van uw muren of het in werking nemen van uw kelder. U kunt uw woning met deze droger soms wel 30 procent sneller drogen. Dit apparaat onttrekt vocht uit de vloeren en muren door de lucht op te zuigen en te laten condenseren. Het condensatievocht wordt vervolgens afgevoerd en de droge lucht gaat terug de ruimte in. Dit proces wordt continu op een zeer effectieve en energiezuinige manier uitgevoerd.

Vocht in huis heeft grote gevolgen

Woningen bevatten altijd een bepaald vochtgehalte. Hout, bijvoorbeeld, moet zelfs vocht bevatten, anders zou het zijn kracht verliezen. Te veel vocht kan echter grote gevolgen hebben van de kwaliteit van uw materialen en de gezondheid van de inwoners van de woning. Natte muren trekken ongedierte aan en dit kan leiden tot problemen met de ademhaling. Vocht richt ook schade aan, bijvoorbeeld als hout gaat rotten of als schimmel diep in het pleister trekt. Als laatste kunt u vochtige muren niet behangen, pleisteren of verven, omdat er geen goede hechting mogelijk is. Deze, en nog vele andere, redenen geven aan dat u uw vochtproblemen zo snel mogelijk moet oplossen, voordat het te laat is.

Waar vindt u een bouwdroger?

Gelukkig is het erg gemakkelijk om aan een bouwdroger te komen en er zorg voor te dragen dat uw woning snel weer gezond wordt. Bsteen heeft een groot assortiment bouwdrogers waarmee u in weken uw pleisterwerk kunt drogen of uw kelder weer vochtvrij kunt maken. Deze drogers kunt u huren of kopen, al naar gelang uw eigen behoeften. Vocht en de bijbehorende problemen behoren daarna voor u officieel tot het verleden.

https://www.bsteen.be/