5-S Webgids
Image default
Woningen

Schitterend, eigentijds en van hoge kwaliteit

Het Nederlandse bedrijf ontwerpt, produceert en verdeelt onder andere via Solfelt hoogwaardige interieuronderdelen in uitgebreide en nauwkeurig afgestemde collecties. Deze collecties zijn vaak uitgebreid gewijd aan de themawerelden, waardoor Eichholtz-klanten over de hele wereld perfect passende arrangementen voor hun objecten kunnen vinden, van meubels tot woonaccessoires & verlichting.

De geschiedenis van het bedrijf

Ze zeggen dat succes de som is van voorbereiding en gelegenheid. Theo Eichholtz, geboren in 1967 en de oprichter van Eichholtz Overseas Decorations, was de juiste man. Theo Eichholtz komt uit een Nederlandse familie van dealers die sinds 1888 met succes hun bedrijf runnen. Er zou dus weinig twijfel moeten bestaan over het feit dat hij de juiste genen heeft voor de meubelindustrie.

Eicholtz verkende de wereld

Om de juiste voorwaarden voor de juiste mogelijkheden te scheppen, ging Theo Eichholtz al snel na zijn opleiding de wereld in en ontdekte hij zijn affiniteit met exclusieve meubels, verlichting, woonaccessoires en over het algemeen een ongewone en bijzondere sfeer. De binnenhuiscultuur van landen als Indonesië, India en Birma biedt een verscheidenheid aan tradities en daarnaast een uiterst complexe, organische designtaal. De Nederlandse interieurexpert biedt veel meer dan alleen meubels en accessoires in etnische stijl. De enorme pool van hedendaagse klassiekers dient altijd als maatstaf en inspiratie voor de klinkende ontwerpen. Alleen is, soms in tegenstelling tot de concurrentie, de grote vreugde van de samensmelting van verschillende invloeden in Eichholtz producten altijd merkbaar. Je kunt een uitgebreid assortiment van zijn creaties bekijken en kopen bij Solfelt.