5-S Webgids
Fotografie

School fotograaf en je kind voorbereiden

De school fotograaf als kind haatte je dit of je werd er blij van als de fotograaf langs kwam. De fotograaf komt een keer per jaar naar de school en maakt dan foto’s van alle kinderen. Voor sommige is dit een moeilijke en spannende tijd, omdat ze misschien zenuwachtig zijn. Als kinderen nerveus zijn kan de school foto vaak mislukken en dit kan voor vele een ware teleurstelling zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen als ouder om je kind minder zenuwachtig te maken, zodat de foto hopelijk wel lukt. Hieronder kan je er meer over lezen.

Nervositeit en je kind

Kinderen weten vaak niet echt wat ze aan moeten met gevoelens. Ze kunnen soms heel er verdrietig, blij, opgewonden of nerveus zijn. Zonder goede begeleiding kunnen kinderen zich zelf hierin verliezen en weten ze zich dan geen houding te geven. Nervositeit kan ook voor iets terug houdende kinderen zorgen. Dit kan bijvoorbeeld ook ervoor zorgen dat de school foto bij de school fotograaf niet goed lukt. Je kind kan dan teleurgesteld zijn en jij als ouder vindt het natuurlijk ook jammer dat je niet de leukste foto van je kind hebt. Als je dit merkt bij je kind moet je gewoon simpel weg met je kind praten en achter de problemen proberen te komen. Door ook goed te luisteren kan je ook je kind goed advies geven en wellicht begeleiden in het proces.

De school fotograaf  

De school fotograaf wil uiteraard ook dat je kind er op zijn best uit ziet bij het maken van foto’s. Als je kind erg zenuwachtig is en zij of hij wil misschien iets bij zich houden, zoals een knuffel of een ander voorwerp dan mag en kan dit ook. De schoolfotograaf wil natuurlijk dat elk kind zich op zijn of haar gemak voelt, zodat ieder kind de beste foto krijgt.

https://www.schoolfoto.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je als amateurfotograaf professionele foto’s?

Op zoek naar een trouwfotograaf