5-S Webgids
Auto’s en Motoren

Scooter onderhoud Haarlem

Voor mensen die hun scooter regelmatig gebruiken, raden wij van Fietsenwinkel Haarlem aan om naast de jaarlijkse onderhoudsbeurt elke dag een beetje scooter onderhoud te doen. Een scooter is een grote investering en het juiste onderhoud kan er voor zorgen dat deze nog jarenlang meegaat. In dit artikel bespreken we enkele tips voor het onderhouden van uw scooter. Zodra u de scooter koopt, neem dan de handleiding door. De fabrikant weet het beste hoe u de juiste scooter onderhoud uitvoert voor dit model. Bekijk alle scooteronderdelen van uw nieuwe aankoop en neem close-up foto´s. Mocht er dan ooit iets mis gaan met de scooter dan hebt u iets om naar terug te kijken.

 

Scooteronderhoud

  1. Informeer naar het juiste accu onderhoud; De dealer van uw scooter kan een onderhoudsschema aanbevelen en tips geven voor het correct onderhouden van de accu.
  2. Bescherm uw scooter tegen extreem weer; Onder andere stoelhoezen, bandenbeschermers en waterdichte kappen zijn verkrijgbaar bij Fietsenwinkel Haarlem om uw scooter te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Als het mogelijk is, rijd dan niet door de regen of met extreme temperaturen. Gebruikt u toch uw scooter bij slecht weer? Zorg er dan voor dat alle elektrische componenten van de scooter beschermd zijn.
  3. Schoonmaak; Wanneer u er voor zorgt dat stof en vuil van de scooter wordt schoongemaakt voordat deze zich ophoopt, dan kunt u een hoop schade voorkomen. Ook de onderkant en de accu moeten schoongemaakt worden. Houd daarbij de scooter zo droog mogelijk om roest op het metaal te voorkomen. Bewaar de scooter op een schone, droge plaats wanneer deze niet gebruikt wordt.
  4. Reinig de oppervlakten met wekelijks ondehoud; Neem de scooter eenmaal per week af met een zachte, vochtige doek met waar mogelijk wat schoonmaakmiddel (raadpleeg hiervoor de handleiding).
  5. Controleer wekelijks de luchtdruk; Inspecteer de banden regelmatig op slijtage en controleer daarbij de luchtdruk. Vul de banden wanneer dit nodig is. Zorg er voor dat u niet gaat rijden met banden die tekenen vertonen van een lek, vreemde voorwerpen, scheuren, verkleuringen of andere mogelijke problemen. Controleer dit door de banden een draai te geven. Wanneer deze bewegen zonder trillingen en niet wiebelen dan weet u dat de banden in orde zijn. Beschadigde banden moeten meteen vervangen worden omdat rijden met lekke banden de accu kunnen beschadigen.
  6. Inspecteer maandelijks de accu; Kijk elke maand naar de accu en de onderkant van de scooter om te controleren op tekenen van corrosie. De accu dient uitermate goed verzorgd en onderhouden te worden omdat dit het belangrijkste onderdeel van de scooter is. Dit is namelijk het onderdeel dat de scooter van stroom voorziet. Elke keer dat u de accu oplaadt, dient deze altijd gedurende acht tot tien uur opgeladen te worden (of zolang als staat vermeld in de handleiding). Dit komt omdat alle scooteraccu’s gemaakt zijn van verzegeld loodzuur, op gel gebaseerd materiaal of lithium. Deze materialen hebben een heel specifiek oplaadregime nodig, wilt u de levensduur van de accu garanderen. Gebruik de scooter niet wanneer u de accu aan het opladen bent. Vaak laat de indicator op de scooter zien wanneer het tijd is om de accu op te laden, maar het liefst laad u de accu op iedere keer na gebruik.

 

Fietsenwinkel Haarlem

Heeft u nieuwe scooteronderdelen nodig? Kom dan gerust langs bij Fietsenwinkel Haarlem en bekijk ons uitgebreide assortiment.

https://www.ckrijwielhandel.nl/

Gerelateerde artikelen

Snel Theorie-examen halen voor vrachtwagen

Motorrijbewijs met code 80

Zelf sterretje repareren