5-S Webgids
Woning en Tuin

Solar screens; de toekomst van zonwering of een flop?

Er is een nieuw type zonwering op de markt, de zogenaamde solar screens. Maar wat zijn het en zou je ze moeten gebruiken? In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van solar screens om je te helpen beslissen of ze geschikt zijn voor jou. 

Wat zijn solar screens? 

Misschien heb je nog helemaal nooit van solar screens gehoord, dus laten we eerst uitleggen wat het precies zijn. Solar screens zijn een type zonwering dat gebruik maakt van zonnepanelen om stroom op te wekken voor de besturing motor. Dit is anders dan traditionele zonwering, die met elektriciteit van je huis moet worden gevoed. Solar screens zijn aantrekkelijk omdat ze geen bedrading nodig hebben, dus je hoeft niet in je muur of raam kozijn te boren 

Wat zijn de voordelen van solar screens? 

Solar screens hebben een aantal belangrijke voordelen die ze voor veel mensen aantrekkelijk maken. 

  • Ten eerste hebben ze, zoals we al eerder zeiden, geen bedrading nodig. Dit betekent dat ze zeer eenvoudig te installeren zijn en dat je je geen zorgen hoeft te maken over beschadiging van je muren of ramen. 

  • Ten tweede zijn solar screens milieuvriendelijk omdat ze op hernieuwbare energie (zonne-energie) werken. 

  • Tenslotte, solar screens kunnen je helpen geld te besparen op je energierekening omdat ze de hoeveelheid warmte die je huis binnenkomt, verminderen, en de energie die ze opvangen opnieuw gebruiken. 

Wat zijn de nadelen van solar screens? 

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van solar screens. 

  • Ten eerste kunnen ze duurder zijn dan traditionele zonwering methoden. 

  • Ten tweede kunnen solar screens alleen overdag gebruikt worden als er zonlicht is. Daarnaast kan het zijn dat ze niet goed functioneren in een gebied waar maar weinig zonlicht op valt. 

  • Tenslotte bieden solar screens mogelijk niet zoveel bescherming tegen de zon als andere methoden (zoals gordijnen of jaloezieën). Al wordt dit punt echter door sommige deskundigen betwist.

Moet jij solar screens gebruiken? 

Dus, moet jij solar screens in je huis gebruiken? Het antwoord op deze vraag hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke, en mogelijk geldbesparende manier om je huis van schaduw te voorzien, dan zijn solar screens wellicht een goede optie voor jou. Echter, als je op zoek bent naar de meest effectieve zonwering die mogelijk is, kun je andere methoden overwegen.

Wij hopen dat deze blogpost je heeft geholpen meer te leren over solar screens en te beslissen of ze al dan niet geschikt zijn voor jou. Dank je voor het lezen!