5-S Webgids
Image default
Sport

Squashen om fit te worden

Squashen om fit te worden

Ik schrijf een artikel over squash omdat ik van een vriendin van mij heb gehoord dat het dé manier is om fit te worden. Squashen is een sport waarbij er een balletje tegen een muur wordt geslagen. Meestal staan er twee personen op de baan die tegen elkaar spelen en punten proberen te scoren tegen elkaar. Een punt wordt gescoord door het balletje twee keer te laten stuiteren voordat de tegenstander bij de bal kan komen.

De squashbaan is een baan met vier muren. Er mag tegen iedere muur worden geslagen (dus ook tegen de zijmuren van de squashbaan mag worden geslagen). De bal moet bij iedere slag de voormuur raken. Als de bal twee keer stuitert voordat de tegenstander bij de bal is heb je een punt gescoord.

Met squash worden er games gespeeld van 11 punten. De games moeten worden gewonnen met twee punten verschil. Dit maakt het spel extra spannend, zeker wanneer de twee personen 10-10 gelijk staan. Dan wil je natuurlijk wel heel graag winnen en doe je extra hard je best om de punten te scoren en de game te winnen van je tegenstander.

Bij squash kan de bal overal heen worden gespeeld maar er zijn twee kanten hiervoor in het bijzonder. De forehand en de backhand zijn er. De forehand is bij veel personen (zeker bij beginners) een stuk harder en gevaarlijker dan de backhand. Bij betere spelers wordt dit steeds gelijker omdat de backhand eigenlijk een natuurlijkere slag is dan de forehand.

Squashen om fit te worden

Squash wordt door veel spelers gespeeld met het doel om zo fit mogelijk te worden. Dit is bij uitstek de sport om dit te bereiken doordat het een heel snel en intensief spel is. De reden hiervoor is mede doordat het twee tegenstanders zijn die van elkaar proberen te winnen. Hierdoor is het spel reusachtig competitief doordat niemand wilt verliezen.

Daarnaast is het een enorm snel spel doordat je steeds bij de bal moet zien te komen voordat deze twee keer is gestuiterd. Om de bal in spel te houden moeten beiden tegenstanders erg hard werken. Zeker bij lange rallies kan dit veel calorieën verbranden voor beide spelers die het spel spelen.

Om te kunnen squashen moet je in het bezit zijn van een goed squash racket. Dit maakt het spel een stuk leuker om te spelen voor beide tegenstanders. Een squash webshop die een grote selectie squash artikelen verkoopt binnen Nederland is https://www.qss-squash.nl.

https://www.qss-squash.nl