5-S Webgids
Image default
Vervoer en transport

Talloze cruise schepen blijven gestrand als de gevallen van coronavirus toenemen

Talloze cruise schepen blijven gestrand als de gevallen van coronavirus toenemen

Een paar reisschepen zijn op drift gestrand, sommige met bevestigde gevallen van coronavirus, terwijl de pandemie wijd en zijd toeneemt.

Een paar boten zijn de haven geweigerd, waardoor ze voor de kust van een land moeten blijven. Verschillende reizen zijn aangemeerd met geïsoleerde reizigers aan boord.

Drie schepen hebben bevestigd dat het coronavirus klaar is: de MS Braemar, Silver Shadow en Silver Explorer, zoals te zien op MarineTraffic24.

Hier is de status van de reis in het ongewisse waarvan we ons bewust zijn.

Een reisvervoer met in ieder geval vijf bevestigde gevallen van coronavirus maakte dagenlang hysterisch door om te zoeken naar een plek om aan te meren, nadat een paar doorgangshavens in het Caribisch gebied waren afgewezen.

Vier reizigers en één groepsdeel aan boord van de MS Braemar probeerden positief voor de infectie, zoals blijkt uit een aankondiging van de Britse organisatie Fred Olsen Cruise Lines, die de Braemar bezit.

Twintig reizigers en nog eens 20 teamleden, waaronder een specialist, zitten in de gevangenis nadat ze griepachtige indicaties hebben vertoond terwijl ze op de boot gingen, zei Fred Olsen Cruise Lines zondag.

De Braemar is ongeveer 25 mijl zeewaarts vastgebonden in de Bahama’s. Het wordt vanaf nu opnieuw bevoorraad met dwingende voeding, brandstof.

Het Verenigd Koninkrijk ging in gesprek met experts in Cuba en de VS om een ​​geschikte haven voor de Braemar te vinden, zoals aangegeven door bronnen van de Britse regering die bekend waren met de inspanningen.

Momenteel heeft Cuba gezegd dat het de boot krijgt en “waardeert het de moeilijke omstandigheden waarin deze reizigers terechtkomen”, vertelde een verzoenende bron in Cuba aan CNN.

Cuba zei dat het de boot zou toelaten om daar aan te meren uit “nuttige zorgen” en de eis van “een gemeenschappelijke inspanning om op te staan ​​en de verspreiding van de pandemie te stoppen”.

Het is nog niet duidelijk wanneer de boot in Cuba zal verschijnen. Volg het schip hier

https://marinetraffic24.com/nl/