Theeaanslag in je kopjes voorkomen
5-s-1

Je kent het vast wel, van die vervelende aanslag op je theekopjes die er met geen mogelijkheid af te krijgen is. Hoe veel afwasmiddel je ook gebruikt, je blijft maar schrobben. Dit heeft een duidelijke oorzaak en waarschijnlijk niet de oorzaak die jou nu te binnen schiet.

 

Wat is de oorzaak?

Theeaanslag wordt door meerdere factoren veroorzaakt, maar die hardnekkige aanslag kan heel goed met kalkaanslag te maken hebben. Kalk maakt je water troebel en samen met de sterke thee kan dit voor aanslag op je kopjes zorgen. Je krijgt het er bij de eerste of tweede keer nog relatief makkelijk af, maar na jaren van aanslag moet je er aan wennen dat de aanslag nu bij je thee kopje hoort. 

 

Je kunt dit schoonmaken met bijvoorbeeld een normale club soda hoe vreemd dit misschien ook klinkt. Het probleem hierbij is dat je binnen no-time weer nieuwe aanslag op je bekers hebt. Beter is het nog om de kalkaanslag bij de bron tegen te gaan. Bijvoorbeeld door een magnetische waterontharder aan je leidingen toe te voegen.

 

Dit is een apparaatje dat door middel van magnetische kracht de vorming van kalk in je leidingen tegen gaan. De twee magneten staan haaks op elkaar op je leidingen en de installatie hiervan kun je gemakkelijk zelf doen. Na het installeren heb je er geen omkijken meer naar en moet de kalkaanslag in je water en daarmee op je kopjes flink minder worden.

 

Op waterontharderlease.nl vind je een hoop vergelijkingen die je kunt bekijken om de juiste waterontharder te vinden. Zo vind je er onder andere de Aquamag 7000 ervaringen vergeleken met de amfa 4000. De kwaliteit van de magneten is hier in meerdere testen naast elkaar gehouden en ook de aankoop prijs zie je duidelijk naast elkaar staan. 

 

Het is niet mogelijk om de aanslag voor de 100% tegen te gaan, maar alle beetjes helpen!

 

About

Categories: Woningen