5-S Webgids
Woningen

Tips om je huis snel te verkopen

Snel je huis verkopen lijkt tegenwoordig gemakkelijk, omdat er veel animo is voor koopwoningen. Toch komt er veel meer kijken bij het verkopen van je huis dan veel huiseigenaren denken. In dit artikel geven we je praktische tips om je woning sneller te kunnen verkopen.

Huis verkopen

Het beste advies dat we je kunnen geven om op zo kort mogelijke termijn je pand te verkopen, is je huis verkopen aan Bagro Vastgoed, dus via een erkende en ervaren makelaar. Het grote pluspunt van je woning via een woningmakelaar verkopen, is dat makelaars de lokale woningmarkt goed in beeld hebben en exact weten waar potentiële kopers te vinden zijn. Je huis verkopen aan Bagro Vastgoed is dan ook een verstandige keuze!

Zorg voor een opgeruimd en net interieur bij bezichtigingen

Wanneer er een bezichtiging staat gepland, moet je als verkoper zorgen dat het interieur van je woning er netjes en opgeruimd uitziet. Het is hierbij slim om de woonkamer niet te vol te zetten met meubilair en spullen, omdat je woning hierdoor qua ruimte kleiner lijkt. Zorg er verder voor dat het voldoende licht is in je woning als er potentiële kopers langskomen voor een bezichtiging. Een goed verlicht interieur zorgt er namelijk ook voor dat je huis groter lijkt. Slim is om één kast in je woonkamer leeg te laten. Hier kun je, mocht dat nodig zijn, vlak voor de bezichtiging nog de laatste spullen in kwijt die in je huis rondslingeren. Zijn je muren al jarenlang niet geschilderd? Pak dan de kwast ter hand en voorzie de binnenmuren van een fris likje verf!

 

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat je woning er tijdens woningbezichtigingen van binnen schoon en netjes uitziet, maar ook aan de buitenkant goed verzorgd is. Was daarom je ramen, maak eventueel je gevels schoon en zorg voor goed schoongemaakte kozijnen!

Regel een goede fotograaf of cameraman voor duidelijke beeldmateriaal

Eén beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Dat geldt in het algemeen, maar zeker ook als het gaat om het promoten van je woning via internet. Huur daarom een ervaren fotograaf in, die ervaring heeft met het maken van foto’s voor woningverkopen. Nog indrukwekkender is het als je een mooi film laat maken van je huis. Dan krijgen geïnteresseerden een nog beter beeld van jouw woning!

 

Gerelateerde artikelen

Luchtbevochtiger en uw gezondheid!

Makelaar helpt uw huis verkopen Roermond

Kies bij een ontstopping in Aalsmeer voor de beste loodgieter