5-S Webgids
Image default
Sport

Tips voor het kopen van een kinderstep

Kun je je nog herinneren hoe leuk het was om te steppen en wil je dat je kind dezelfde plezier beleeft, dan is het tijd om een kinderstep te kopen. Dit is echter lastiger dan het lijkt. Om het je wat gemakkelijker te maken, zijn hier een aantal punten waarop je moet letten bij het kopen van een kinderstep.

Hoe oud is je kind?

Wanneer je een step aanschaft, is het heel belangrijk dat je reking houdt met de leeftijd van je kind. Een klein meisje van drie zal bijvoorbeeld niet dezelfde step willen als een jongen van elf. Daarom kun je verscheidene steppen catogoriseren in steppen voor bepaalde leeftijden. Zo hebben steppen voor kleine kinderen (ongeveer 2 á 3 jaar oud) vaak een tweede voorwiel, om te zorgen dat een kind minder snel met de step omvalt. Ook is er voor oudere kinderen (bijvoorbeeld boven de 10 jaar) een grote keuze aan steppen, bijvoorbeeld een step met een grotere voorband.

Hoe groot is je kind

Naast de leeftijd van het kind, is het ook belangrijk om te weten hoe groot je kind is. Soms is een kindje van 5 bijna net zo groot als een kind van 10. Het is dus zeer belangrijk dat je ook hier rekening mee houdt bij het aanschaffen van een kinderstep. Het is namelijk niet prettig voor een klein kind op een grote step te steppen en andersom. Zorg dus voor de goede maat step bij het juiste kind.

Wat wil je kind met de step doen?

Nu zul je misschien denken, wat een domme vraag is dit, maar het is een hele belangrijke vraag om over na te denken. De meeste kinderen zullen niet alleen rondjes steppen op de stoep voor het huis. Vaak gaan kinderen met hun vrienden steppen of proberen ze zelfs stunts te doen op een step. Wanneer je weet wat je kind van plan is met een step, kun je hierop je aankoop baseren. Zo zijn er namelijk speciale stuntsteppen voor de kleine durfals en kun je een step aaschaffen met grote wielen als je kind lange stukken wil steppen en/of offroad wil gaan met de step.

Van welke kwaliteit is de step?

Als laatste is natuurlijk de kwaliteit van een step van belang. In veel winkels kun je wel een step vinden, maar deze zijn vaak van een slechte kwaliteit en in één enkel model. Om toch een goede step te hebben die de fuctie en grootte heeft die jij wil, kun je beter naar een speciale steppenwinkel gaan. Hierdoor weet je zeker dat je de beste step hebt voor je kind. Hierbij moet je echter wel rekening houden met de prijs. Over het algemeen gaat de prijs omhoog naarmate de kwaliteit van een step beter wordt. Ook verschilt de prijs van een step aan de hand van het model. Een simpele grote step met kleine wieltjes zal goedkoper zijn dan een offroad step met een groot voorwiel of een step met twee voorwielen voor jonge kinderen. Kortom, hoe hoger de kwaliteit van de step, hoe hoger de prijs. Voor meer informatie, bezoek dan deze website. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan kindersteps en alle andere steps.

https://stepsonline.nl/product-categorie/kindersteps/