5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Verstopte afvoer en slang werkt niet in Den Haag?

Als uw afvoer in Den Haag verstopt is en uw slang niet werkt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de verstopping te verhelpen. Ten eerste, probeer het met een ontstopper of ontstoppingsboor. Als dat niet werkt, kunt u een emmer gebruiken. Als dat nog steeds niet werkt, moet u misschien een rioleringsbedrijf bellen om uw ontstopping in Den Haag te doen.

Hoe gebruik je een ontstoppingsboor: Waar te beginnen

Als uw afvoer verstopt is, is de eerste stap om deze te ontstoppen met behulp van een ontstoppingsboor. Volg deze stappen om een ontstoppingsboor te gebruiken:

  • Sluit de hoofdwatertoevoer naar het huis in Den Haag af. Dit voorkomt dat er water in de afvoer loopt, waardoor het nog moeilijker wordt om te werken.
  • Zoek de afvoer die ontstopt moet worden – dit kan een hoofd afvoerpijp zijn of een pijp die onder het huis loopt. Giet een pan kokend water in de afvoer om eventueel vuil los te maken.
  • Steek het uiteinde van de boor in de opening in de pijp, zet hem aan, en wacht tot hij begint te draaien. Houd je hand dicht bij de behuizing zodat je niet geraakt wordt door ronddraaiende messen!
  • Zorg ervoor dat u niet uitglijdt en valt terwijl u de boor gebruikt; blijf zo dicht mogelijk bij de muur.
  • Blijf duwen tot u de verstopping hoort/ziet loskomen – stop dan en verwijder wat de afvoer blokkeerde!

Waarom gaat mijn slang niet door de afvoer?

Als uw slang niet door de afvoer gaat, kan dat een aantal oorzaken hebben. De eerste en meest voorkomende reden is dat er iets is dat de weg van de slang blokkeert.

De meest voorkomende boosdoeners zijn verstoppingen of blokkades in de afvoer. Als uw afvoer langzaam beweegt, kan het vuil zich na verloop van tijd ophopen en uiteindelijk verstoppingen vormen. Zelfs als uw afvoer snel beweegt, kunnen voorwerpen zoals messen of vorken soms vast komen te zitten in de leidingen en de weg van de slang blokkeren.

Als u merkt dat uw slang niet door de afvoer gaat, kunt u het beste een vakman bellen om er even naar te kijken. Een verstopte afvoer kan grote waterschade veroorzaken, en een slang die niet door de afvoer kan, kan er misschien niet meer uit als er een overstroming is.

Waarom werkt de slang van mijn loodgieter niet?

Als u ziet dat de slang van uw loodgieter niet werkt, kunnen daar een paar redenen voor zijn.

Eén reden kan zijn dat uw afvoer verstopt is geraakt. Als dit het geval is, kan het zijn dat uw loodgieter een ander type slang moet gebruiken om de verstopping te verhelpen.

Een andere mogelijkheid is dat de slang niet werkt omdat hij kapot is. Als uw loodgieter de slang niet in beweging krijgt, kan het nodig zijn deze te vervangen.

In beide gevallen is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw loodgieter in Den Haag, zodat hij of zij actie kan ondernemen en het probleem kan oplossen.

https://rioolgroep.com