5-S Webgids
Image default
Sport

Voedingsadvies in Groningen: ga naar een specialist

Voor een goed voedingsadvies in Groningen  begin je bij jezelf, gewoon gezond verstand gebruiken. Ik was bij een voetbalclub en wij trainden in de avond op dinsdag en donderdag. In mijn team, in mijn elftal speelde een jongen genaamd Jan Weg. Zijn broer had een zeer goed lopende snackbar in het mooie centrum van het dorp. Op een avond bezocht Jan Weg een training, hij gooide de deur open van het kleedlokaal en riep luidkeels: “Nee, die laatste 14 frikandellen had ik toch beter niet kunnen pakken”.

Conclusie: denk goed na wat je eet en drinkt, wat je allemaal naar binnen werkt. Dus een goed voedingsadvies ook in Groningen. 

Wat wel en wat niet

Een goed voedingsadvies zegt dat er een driedeling te maken is: goede voeding, slechte voeding en voeding die daar tussenin zit. Jan en Alleman, ik bedoel iedereen heeft een eigen eetpatroon, eetgewoonten. De praktijk leert dat het soms erg moeilijk is om gewoontes te veranderen. Toch is dat vaak noodzakelijk om verbetering te bereiken.

Voor een goed voedingsadvies kun je kijken op het papier van vier, vroeger de schijf van vijf.

In het algemeen kun je stellen dat fruit gezond is, maar ook hier geldt met mate. Niet teveel of te weinig, gebruik je verstand. 

Persoonlijk advies

Voor een persoonlijk voedingsadvies kun je ook terecht in Groningen. Ieder mens is uniek. Je hebt mensen die in een hoog tempo de energie verbruiken die door het voedsel wordt geleverd. En je hebt mensen die het voedsel langzaam verbranden. Hierbij speelt de werking van de schildklier een belangrijke rol. Je hebt personen met een kachel in de hoge stand en personen met een kachel in een lage stand. Dan is er nog een ander belangrijk verschil namelijk wat doet iemand voor inspanningen/werk. En dan heb je natuurlijk ook nog het verschil tussen mannen en vrouwen en tussen kinderen en volwassenen. Een goed voedingsadvies houdt met alles rekening.