5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Een beukenhaag geeft sier aan elke tuin

Een beukenhaag geeft sier aan elke tuin

Als u weer eens nadenkt over wat te doen met uw tuin, overweeg dan ook eens een beukenhaag. Met een beukenhaag kunt u uw tuin op een mooie, duidelijke en natuurlijke manier afscheiden. En zoals dat op zoveel gebieden geldt: iedereen heeft zijn voorkeur, in dit geval qua structuur, hoogte, dichtheid en natuurlijk kleur. Maar een groene beukenhaag doet het goed in elke tuin.

Schutting, muur of haag

Het is zo’n vraag waar veel mensen een paar keer in hun leven mee te maken krijgen. Hoe gaan we onze tuin afgrenzen? Een muur metselen: lekker strak en meteen vrij zitten? Of een houten schutting die al iets natuurlijker overkomt? Of kiest u toch voor een afscheiding die iets meer tijd nodig heeft om hoogte te krijgen? Waardoor het iets langer duurt voordat u geen inkijk meer heeft? Maar u wel een prachtige, groene grens maakt die veel vriendelijker en natuurlijker oogt en altijd groen is? Tenzij u natuurlijk een rode beukenhaag neemt.

Bladbehoudend

Een beukenhaag is in veel gevallen bladbehoudend. Dat wil dus zeggen dat u niet vanaf de herfst maandenlang naar een kale struik zit te kijken. Nee, u behoudt ook in de winter een mooi stukje groen in de tuin. Ook als het weer wat somber is, kijkt u uit op uw groene beukenhaag. Houdt u van meer afwisseling qua kleur? Een rode beukenhaag springt er lekker uit, figuurlijk dan, en biedt daarmee mooi natuurlijk evenwicht tegen al dat groen in uw tuin.

Lang te planten

Het fijne van beukenhagen is ook dat u ze een groot deel van het jaar kunt planten, namelijk vanaf eind oktober tot en met eind april. Hoe hoger de beukenhaag als u hem koopt, des te eerder hebt u uiteraard al wat minder inkijk. Door regelmatig bemesten zult u zien dat uw beukenhaag er zin in krijgt.