5-S Webgids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarmee advocatuur jou allemaal kan helpen!

Het gebeurt niet snel dat mensen aan advocatuur denken als ze een geschil hebben in hun relatie, met de buren of op het werk. Als is het vaak niet eens zo’n slechte stap en het hoeft helemaal niet zo duur te zijn, er zijn immers veel mensen verzekerd op rechtsbijstand. Hiermee verzeker je je niet alleen tegen een rechtszaak, dit is echt de uiterste stap, maar je kunt als je verzekerd bent ook rekenen op juridisch advies wanneer dit jou schikt en behoefte aan hebt. Er zijn veel voorbeelden van situaties waarin advocatuur een oplossing biedt voor jouw probleem, in de blog Zakelijk Holland staan verschillende voorbeelden.

Advocatuur, wanneer is dit nodig?

Advocatuur is niet zo’n zwaar begrip als veel mensen denken, want alles wat onder rechtsbijstand valt is in principe advocatuur. Zo heb je bij de kleinste geschillen vaak al een jurist nodig die jouw vragen beantwoordt. Het Nederlandse recht is namelijk helemaal erg complex, wat doe je bijvoorbeeld als je werkgever te laat betaald of als je opgelicht bent op Marktplaats? Wat is er allemaal vereist voor ik een webwinkel mag starten en spullen verkopen of de hond van mijn buren poept dagelijks op ons erf, wat moet en mag ik doen? Er zijn zo nog veel meer voorbeelden van situaties waarin vaak slechts juridisch advies je al een stap in de goede richting helpt. Kijk maar naar de programma’s van Meester Frank Visser, want zeg nu eerlijk, de problemen die hier soms opgelost worden door een rechter gaan toch vaak helemaal nergens over?

Wat kost dat nu?

Advocaten en juristen hebben vaak de schijn tegen dat ze er alles aan doen om zo lang mogelijk te doen over het oplossen van jouw probleem om maar veel uren te kunnen factureren, uurtje-factuurtje cultuur heet dit. Om dit soort juristen en advocaten te vermijden adviseer ik om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten zodat je zo veel gebruikt kunt maken van een jurist, zonder dat hier torenhoge kosten aan verbonden zijn. Hierbij heb je hier geen last van, omdat de het voor de rechtsbijstandsverzekeraar commercieel ook ongunstig is om lang over een zaak te doen, er wordt gewerkt vanuit hetzelfde belang als de klant, zo snel en goed mogelijk een zaak afronden.