5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Het verbouwen werd een ramp

Het was die tijd van het jaar dat mijn man wederom de drang had om te gaan verbouwen. Hij had namelijk de blogwebsite www.woningblogs.nl bezocht. Dan is hij op een deel van het huis uitgekeken en dan moet en zal het verbouwd worden. Gelukkig komt deze verbouwingsdrang slechts een keer in de drie jaar voor. We woonden al zo’n tien jaar in ons huidige huis, dus dit keer wou ik ook zeggenschap over de aard van de verbouwing. Mijn man had het oog op de eetkamer, maar nadat ik hem erop wees dat je weinig kon verbouwen aan een woonkamer en vervolgens zijn aandacht subtiel richtte op onze verouderde keuken was het raak.

Stap 1: vaklui voor het verbouwen huren

Zoals jullie misschien merken schrijf ik in deze blog enigszins cynisch over de verbouwingsdrang van mijn man. Dat komt doordat hij zo’n persoon is die álles zelf wil doen aan zo’n verbouwing. In het verleden is dat nog wel eens misgegaan met lekkages en niet te repareren gaten in de muur die het oorspronkelijk uitgetrokken bedrag voor het verbouwen bijna vertienvoudigde. Dit keer wou ik het anders aanpakken, dus huurde we (op sterk aandringen van mijn kant) wat vaklui in die ons konden helpen de keuken tot iets prachtigs te verbouwen.

Stap 2: alles gaat toch mis

De voorgaande keren dat mijn man aan het verbouwen geslagen was in het huis waren er een paar sleutelpunten waardoor de verbouwing hoe dan ook misging. Dit keer dacht ik dat ik vangnetten geregeld had voor bijna al die sleutelpunten, zoals professionele vaklui regelen die het verbouwen stukken beter zouden kunnen aanpakken dan mijn ambitieuze, maar toch amateuristische echtgenoot. Helaas kan je je blijkbaar niet op alles voorbereiden, want de komende paar maanden van het verbouwen werden een regelrechte ramp. Verkeerde onderdelen werden besteld die niet pasten op de leidingen in onze keuken, tegels voor de vloer vielen kapot en tot overmaat van ramp ontstond er toch ergens een lekkage waardoor mijn mooie witte muur een onsmakelijke, bruine vlek kreeg. Sindsdien komt er geen verbouwing meer bij mij erdoor. Het is té vaak fout gegaan en zorgt voor teveel stress. Mijn man mag zijn verbouwingsdrang maar ergens anders mee naartoe nemen.