5-S Webgids
Internet marketing

Wat is organisch verkeer?

Je hoort bij marketing en SEO gesprekken de term “organisch verkeer” voorbij komen. Wat betekent dit en waarom is het zo belangrijk?

Organisch verkeer heeft niets met een snelweg te maken, het gaat namelijk om het verkeer naar jouw website. In het kort: organisch verkeer is afkomstig uit zoekmachines zonder dat daar betaalde advertenties voor gebruikt zijn. Begrijp je deze zin niet helemaal? Geen zorgen, in dit artikel wordt het stap voor stap uitgelegd. 

Organisch verkeer via zoekmachines

Zoekmachines leiden op twee manieren verkeer naar websites. Dit is via de betaalde advertenties en via de gratis vermeldingen. Voor een betaalde advertentie wordt per klik betaald. Deze advertenties, die eigenlijk ook gewoon vermeldingen zijn, komen boven de gratis vermeldingen te staan. Verkeer dat via de gratis vermeldingen naar een website klikt, wordt organisch verkeer genoemd.

Organisch verkeer op de website verhogen

Door SEO, zoekmachine optimalisatie, kan het organische verkeer naar een website verhoogd worden. SEO heeft namelijk als doel meer vermeldingen te creëren en de positie van vermeldingen te verhogen. Met een hogere positie, dus op plek 3 in plaats van 5 of op pagina 1 in plaats van 2, zal een toename in verkeer merkbaar zijn. Deze toename is in organisch verkeer. Het is immers niet per klik betaald.

Hoe werkt SEO?

Meer organisch verkeer naar je website klinkt goed. Maar hoe krijg je dit? Ten eerste kun je je verdiepen in dit onderwerp op https://copywritings.nl/organisch-verkeer/. Ten tweede kun je een schrijver inhuren voor het schrijven van SEO teksten. Wanneer dit eenmaal gedaan is, is het tijd voor linkbuilding. Door links vanaf andere websites naar die van jou te plaatsen, zal je positie nog verder kunnen stijgen.

Hoe organisch verkeer vergroten?

Waarom een specialist inhuren in plaats van zelf teksten schrijven? Een specialist kent de kneepjes van het vak. Wat is nodig om hoger te komen in Google? Je dient in de SEO teksten de juiste zoekwoorden op te nemen. Dit zijn de termen waar het organisch verkeer op zoekt. Vervolgens dien je op die termen een hogere ranking te krijgen middels linkbuilding. Zowel SEO teksten schrijven als linkbuilding is een vak apart. Zeker op concurrerende zoekwoorden met veel organisch verkeer kan hoger komen erg moeilijk zijn.

https://copywritings.nl