5-S Webgids
Image default
Internet marketing

Wat moet je zeker op orde hebben om beter in Google te scoren

Er zijn gigantisch veel factoren die belangrijk zijn en die ervoor kunnen zorgen dat je beter gevonden wordt in Google. Maar er zijn wel een aantal punten die net iets belangrijker zijn, dan andere punten. In dit artikel vertellen we je welke punten dat zijn en hoe je deze punten kan controleren.

1.    Mobiel vriendelijk webdesign

Wat al een langere tijd bekend is onder online marketing bedrijven en wat nog steeds een gigantisch belangrijke factor is, is de mobiel vriendelijkheid van je website. Aangezien het grootste aantal bezoekers op Google via een mobiele telefoon plaats vindt en dat deze cijfers nog steeds stijgen; is dit één van de belangrijkste factoren. Je kan dit checken via een mobiel vriendelijke scan uit te voeren online. Als je dit in Google zoekt dan vind je er vast en zeker één of meerdere.

2.    Content

De grootste verandering op SEO gebied is dat kwalitatieve content steeds belangrijker wordt. Als je zoekmachine marketing wil inzetten, dan zal je eraan moeten geloven. De teksten worden langer, de inhoudt informatiever en de kwaliteit moet omhoog. Het is niet meer zo dat je een paar keer in een tekst een trefwoord kan laten vallen en dat je dan wel naar voren komt met genoeg linkbuilding.

3.    Autoriteit

Een hele grote factor is de autoriteit van je website. Zit je in een concurrerende branche dan kan je hier niet onderuit. Heb je een minder concurrerende branche dan zal je hier nog steeds in moeten investeren als je resultaat wilt behalen, alleen in veel mindere maten. Je kan je autoriteit laten groeien door linkbuilding in te zetten, maar dit is niet de enige manier. Je autoriteit groeit ook door meer bezoekers naar je website te vergaren. Dit kan je realiseren door bijvoorbeeld op social media te adverteren of via Google Ads.

4.    Laadsnelheid van je website

Dit is nu al wel een factor maar geen hele grote. Dit gaat in 2021 of 2020 echt wel veranderen. Een langzaam ladende website is ook best wel storend. Mocht je dat willen testen dan kan je een incognito tabblad openen en daarin jouw URL invoeren. Duurt het lang voordat je website laat, dan kan je een conclusie trekken. We raden je aan ‘mocht je een traag ladende website hebben’ een nieuwe website te laten maken.

https://allinone-media.nl