5-S Webgids
Image default
Marketing

Welk land heeft de beste koffie?

Koffie is een product wat je op veel plekken in de wereld kan produceren. Echter, zijn er maar een paar plekken op de wereld waar koffie de kwaliteit goed is van de geoogste koffie. Als we het heel simpel vertolken, kan je ervan uitgaan dat de beste koffielanden rondom de evenaar zijn. Vocht en warmte zijn belangrijke variabelen om de juiste koffie te produceren, vandaar dat deze landen wat beter scoren qua koffie. Wij hebben hier voor jou de grootste koffielanden opgesomds met een verhaaltje wat achter de koffie van dat land schuilt.

 

De grootste koffieproductie

De landen die geroemd zijn vanwege hun koffieproductie, zijn Brazilië en Colombia. Brazilië zijn koffieproductie is zelfs zo gigantisch, dat geen ander land in de buurt. Alleen de nummer twee komt enigszins in de buurt. Veel mensen zouden de nummer twee niet zo gauw raden, dat is namelijk Vietnam. Ondanks het gebrek aan een koffiecultuur, heeft Vietnam wel de ideale omstandigheden om koffie te produceren.

 

Smaken verschillen

Het land wat de meeste koffie produceert, hoeft niet per se het beste koffie te hebben. Smaken verschillen overigens. Het ene land beschikt over gepassioneerde koffieboeren, die het beschouwen als hun levenswerk en er alle aandacht aan besteden, terwijl andere landen niet bepaald over een koffiecultuur beschikken en er toevallig goede omstandigheden zijn om het te verbouwen en het kunnen verkopen voor een goede prijs. De lijst is gesorteerd op een willekeurige volgorde.

 

India

De bekendste indiase koffie is de India Monsooned Malabar. De koffie staat bekend om zijn gouden kleur en zijn krachtige en zoete smaak.  De milde caramelsmaak maakt het ideale koffiebonen voor mensen die niet graag een bittere pot naar binnen werken.

 

Brazilië

De braziliaanse koffieproductie gaat niet alleen om de kwantiteit, maar ook om de kwaliteit. De Brazilianen zelf zijn compleet verslaafd aan hun koffie en nuttigen zelf zeker dan ook een royale hoeveelheid per jaar. Grotendeels van de productie zijn Arabica bonen, maar er worden ook robusta bonen geproduceerd. De Brasil Yellow Bourbon is mijn favoriete koffie uit Brazilië. De koffiebessen zijn herkenbaar vanwege hun gele kleur, wat vrij abstract is, aangezien koffiebessen normaliter rood zijn. De koffie heeft een licht zoetige smaak en een klein tintje karamel in zijn afdronk.

 

Colombia

Colombia is de derde grootste koffieland ter wereld. Alleen Brazilië en Vietnam produceren nog meer. De koffieproductie is een van de drijfveren van de Colombiaanse economie. Helaas heeft er in Colombia jaren een terug een schuiving in het klimaat plaatsgevonden, wat ook gevolgen heeft gehad voor de koffieproductie. De gemiddelde temperatuur is gestegen en de regenval is ook met ongeveer 25% gestegen. Een populaire koffie uit Colombia is de Colombia Supremo. De koffie die deze boon voortbrengt is vol van smaak en heeft een rijke aroma. Colombiaanse koffie staat er over het algemeen ook bekend omdat deze iets wat zoeter zijn.

 

Mexico

De Mexicaanse koffieproductie is de afgelopen  jaar meer dan verdubbeld. Mexico is de hofleverancier van de Verenigde Staten, wat betreft koffie. De plantages bevinden zich voornamelijk in het zuiden, vanwege de gunstige klimaatomstandigheden. Naar mijn mening zijn de bonen uit de Chiapas regio, de beste bonen van Mexico. Van deze aromatische bonen kun je heerlijke koffie zetten met nootachtige tonen en hinten van chocolademelk.