5-S Webgids
Management

Als de ondernemer dient te investeren

Welke financieringen zijn er zoal voor de ondernemer?

Er zijn voor jou als ondernemer vele financieringsvarianten waar je uit kan kiezen. Dit kan bij de reguliere bank, via crowdfunding, via een investeerder etc.

Dit kan in de wijze van een bedrijfshypotheek zijn, leasing, sell-and-lease-back, leverancierskrediet, factoring of een bedrijfslening etc..

Hieronder bespreken we de mogelijkheden van de 2 meest gangbare: het zakelijk krediet en de zakelijke lening bij de bank of het kleinschalige fintech kantoor.

De financiering als een soort van roodstand

Bij het zakelijk krediet stort de bank op jouw zakelijke rekening een geldsom. De hoogte van het bedrag is variabel en onderling overeengekomen. Wanneer je een behoefte aan liquiditeiten hebt op enig moment kan je het van die som opnemen. Je bent dus vrij in de opnames, hoeveel en wanneer. Vanzelfsprekend is het maximale bedrag wat je kan opnemen in de overeenkomst bij het begin bepaald. Zakelijk krediet is geschikt als je vrij wilt zijn in tijdstip van opnames. Hierdoor is het mogelijk investeringen te plegen waar je eerst de liquiditeiten niet voor had. Dit is dus voor onvoorziene momenten: als je het geldtekort niet zag aankomen is het nu wel mogelijk om toch de dagelijkse rekeningen te betalen of een kleine investering te plegen. En hoef je niet te wachten op debiteuren die te laat betalen. Je kan het zakelijk krediet dus gebruiken voor dagelijkse uitgaven, groot of klein. Deze variant wordt dus ook wel werkkapitaalfinanciering genoemd omdat je het werkkapitaal gebruikt voor lopende en terugkerende uitgaven.

De lening voor een investering

Je kan hiernaast ook een zakelijke lening aanvragen. Bij een zakelijke lening wordt er direct een vaste geldsom op je zakelijke rekening gestort. Dit type financiering is het meest geschikt voor investeringen in (nieuwe) activa of uitbreidingsinvesteringen. Deze variant kent in de regel een maximale looptijd van 5 jaar en dus dien je deze lening binnen 5 jaar ook af te lossen. De interest staat bij de meeste banken en fintech kantoren vast voor de gehele looptijd van de lening.

Zakelijke financiering aanvragen

Als je weet waar je in wilt investeren en je zoekt daar passende financiering bij kan je met ons contact opnemen. Wij begeleiden je volledig van completeren van het dossier tot aan de uiteindelijke financiering. Dit is geheel gratis. Je bent ons pas een vergoeding verschuldigd als je de zakelijke financiering ook daadwerkelijk hebt ontvangen.

Profiteer ook van ons netwerk voor je aan te vragen zakelijke financiering. We hebben als relaties financiers met zeer soepele acceptatiecriteria. Voor jouw specifieke aanvraag van een zakelijke financiering gaan we aan de slag om de beste offerte voor je te regelen.

Ook voor een zakelijke lease, bedrijfshypotheek of meer exotische vormen van bedrijfsleningen kan je ons inschakelen. Kijk op onze site voor meer info of kom langs op ons kantoor om vrijblijvend je mogelijkheden te bespreken.

https://www.bedrijvenfinanciering.nl

Gerelateerde artikelen

Vast telefoonnummer aanvragen en VoIP

Bekijk hier hoe een ondernemingsplan is opgebouwd

Bachelor's in human resources