5-S Webgids
Gezondheid

Zit je midden in je zwangerschap?

Het dragen van je baby is altijd spannend en een heel avontuur, mood swings, eetbuien, zwellingen, vermoeidheid en noem maar op. Een zwangerschap is geen appeltje-eitje, is een best vermoeiende ervaring. Natuurlijk kies je er zelf voor, als je verlangt naar een kind dan moet je deze fase wel meemaken. Van zwangerschapstips tot opvallende verandering in en aan je lichaam lees je er hier meer over.

Veranderingen tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het best overduidelijk dat je buik dikker gaat worden omdat de baby groeit, ook gaan je borsten groter worden tijdens je zwangerschap.

Het is best mogelijk om tijdens je zwangerschap ook lichamelijke klachten zoals, bloedingen, jeuk, duizeligheid, hartkloppingen, etc. op te merken.

3 meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

  1. Misselijkheid

De eerste paar maanden van je zwangerschap is het best mogelijk dat je last hebt van (ochtend)misselijkheid. Na ongeveer 16 weken verdwijnt de (ochtend)misselijkheid omdat het hormoon HCG begint af te nemen.

  1. Bandenpijn

Omdat je baarmoeder met banden is verbonden aan je bekken, is tijdens de groei van je baarmoeder normaal dat je stekende pijn aan de zijkant van je buik zal voelen. Dit komt doordat er meer rek wordt uitgeoefend op de banden omdat de baarmoeder moet groeien.

  1. Vocht vasthouden

De meeste vrouwen beginnen tegen het eind van hun zwangerschap vocht vast te houden in de handen en voeten.

Zwangerschapscursus

Is dit je eerste zwangerschap en weet je niet echt hoe je dit moet aanpakken? Je kan een zwangerschapscursus in Limburg volgen, om zo een cursus te volgen kun je makkelijk op het internet op zoek naar zwangerschapscursus in Limburg om de meest dichtstbijzijnde locatie te vinden. Tijdens zo een cursus leer je om je te ontspannen zodat je een positieve en ontspannen zwangerschapservaring kan meemaken. Deze cursus leert je ook over het bevallingsproces en de houding tijdens je ontsluiting en persfase. Zulke cursussen zorgen dat je een goede ervaring hebt opgelopen zodat je bevallingsfase goed verloopt, het is belangrijk om ontspannen vóór en tijdens de bevalling.

Zo een zwangerschapscursus in Limburg kun je samen met je partner aan meedoen, op deze manier hebben jullie beide informatie opgedaan en zijn jullie beide goed ontspannen. Dit is niet alleen stressvol voor de zwangere maar vaak ook voor de partner.

https://zwangerschapscursuslimburg.nl/

Gerelateerde artikelen

Tandartspraktijk in Amsterdam: hier let je op

Heel snel Afvallen in Groningen

Dé kaakfysiotherapie specialist in omgeving Nijmegen