5-S Webgids
Image default
Winkelen

Zo vind je de leukste webshops voor kinderen

Als je vriendin je vraagt “wat is nou een echte leuke webshop?”, wat antwoord je dan? Je komt natuurlijk al snel uit op de grote jongens. Want wie heeft er nou nooit bij Wehkamp of Zalando iets besteld. Maar net als die kleine winkeltjes in die leuke straatjes, zijn er ook pareltjes op het internet te vinden. Maar hoe vind je die en nog belangrijker, hoe onthoud je ze?

Welke webshop overzichten zijn aan te raden?

Er zijn heel veel webshop overzichten op internet. Een van de populairste is Flavourites met honderden hand geselecteerde webshops in verschillende categorieen. Flavourites bestaat al meer dan 10 jaar en heeft in november elk jaar een event om live bij de aangesloten shops te winkelen. Meestal is de locatie in Amsterdam of Utrecht.

Ook zijn er heel veel startpagina’s met links naar online adresjes. Deze zijn niet allemaal erg actueel en vaak staan er geen plaatjes erbij, waardoor het moeilijk in te schatten is als je erop klikt of het een leuke shop is.

Ben je nu echt op zoek naar overzichten van bijzondere en hippe webshops waar je lekker kan rondneuzen en de nieuwste items voor je kleintje kan scoren? Kijk dan eens op de volgende websites:

Hippeshops

Bij Hippeshops vind je een uitgebreid overzicht van leuke online adresjes op het gebied van interieur, cadeaus, kinderen, mode en nog veel meer. Alle winkels zijn met zorg uitgezocht en er staat zowel een uitgebreide beschrijving als afbeeldingen bij. Dan heb je er meteen gevoel bij en kun je vooraf bepalen of je klikt of niet.

Moodkids

Eigenlijk is Moodkids meer een blog met veel DIY projecten en leuke uitstapjes. Maar je vindt er ook heel veel informatie over kindergerelateerde shops. Van recepten tot traktaties, maar ook opvoedkundige onderwerpen komen aan bod. Moodkids is een mooi onderhouden website die dagelijks wordt gevuld met nieuws.

Webwinkels.nu

Een van de grootste webwinkel overzichten. Je vind de site meteen als je op webshops overzicht googelt. Toch is het meer een vergaarbak van links, dan echt geselecteerde shops waar je zeker iets bijzonders voor je kinderen gaat vinden. Ik ben hier minder een fan van en zal eerdere bij bovenstaande overzichten mijn licht opdoen.

Fashionchick

Hier verkopen ze items uit verschillende webshops. Dat is weer een ander principe dan in verschillende shops winkelen. Misschien ook wel handig, want de leukste items uit honderden webshops krijg je nu in één overzicht. Niet per se geschikt voor kinderen, meer als je tienerdochters hebt. Het is een mooie website, maar echt een overzicht is het niet.

Shopdiva

Dit een een beetje de kopie van Flavourites que uitstraling en stijl. Fijn om doorheen te bladeren en er staan leuke webshops op. Momenteel zie ik veel verbroken plaatjes en dat duidt er meestal op dat de website niet erg actueel is. Misschien maar toch bij de drie eerste overzichten blijven voor de leukste webshop tips.

Heb jij nog tips voor leuke webshop lijsten of geweldige webshops die ik echt moet bezoeken? Laat ze hieronder achter, dan neem ik even een kijkje.