5-S Webgids
Vakantie

Zomervakantie? Kies een camping in Frankrijk

Frankrijk ontvangt kampeerders met open armen. Het land heeft een rijke kampeertraditie en wemelt letterlijk van de campings.

Waar in Frankrijk zoek je een camping?

Door het enorme aanbod valt er in Frankrijk nog echt wat te kiezen. Je hoeft je bestemming niet af te laten hangen van de campings, je kunt overal in het land terecht.

Aan zee

Denk je bij aan zee, zon en strand? Boek een camping aan de kust van Frankrijk, bijvoorbeeld in het zuiden aan de Middelandse zee, of juist aan de Atlantische Oceaan. Overigens kun je ook in het noorden een fijne vakantie aan zee beleven. Wat dacht je van Normandië? Deze streek heeft ruige kusten en prachtige natuur. Natuurlijk zijn ook de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog een belangrijke toeristische trekpleister.

Aan een meer

Dol op water, maar niet zo fan van al dat zout? Dan boek je toch gewoon een camping in de buurt (of direct aan) een meer? Hier kun je lekker zwemmen en wintersporten. Of gewoon lekker luieren, natuurlijk.

Kastelen

Droom je graag weg over ridders, jonkvrouwen en willicht een draak? Ga dan naar het Loiredal. Het lijkt soms wel alsof er in deze regio achter elke boom een kasteel te vinden is. En wist je dat je bij sommige kastelen in Frankrijk kunt verblijven? Gewoon, op de kasteel-camping.

Bergen

Ben jij meer van de bergen? Dan zit je goed. Boek een camping in het oosten van Frankrijk en maak kennis met het Alpenmassief. Ga lekker hiken en geniet van verrassende uitzichten. Vergeet ook niet je dosis adrenaline te halen, bijvoorbeeld door lekker te kayakken of raften.

Alleen de beste camping in Frankrijk is goed genoeg

Als je het hele jaar hard werkt, wil je tijdens je vakantie geen gedoe. Je wilt ontspannen. Dat betekent dat je wilt kunnen vertrouwen dat je boekt bij een camping die kwaliteit levert. Bij glampings snappen we dat. Daarom bieden we op onze site alleen plaats aan campings die zichzelf bewezen hebben. Wees gerust, ondanks onze strenge selectiecriteria is het aanbod nog altijd ruim. Welk deel in Frankrijk je het liefst bezoekt maakt niet uit, er is altijd een camping voor je hele gezin!

 

Gerelateerde artikelen

Reistips om vrienden te maken in het buitenland

Kamperen in Noordwijk

Actieve huttentocht door Oostenrijk