5-S Webgids
Image default
Sport

Waarom een fietstrainer in huis een goed idee is

Als je een buitensport beoefent, dan kan het weer wel eens tegen zitten. Bijvoorbeeld fietsen is helemaal niet leuk om te doen terwijl het buiten regent. Daarom is het een goed idee om een fietstrainer in huis te halen voor die druilerige dagen. Zo kun je toch nog je lievelingssport doen terwijl je niet door de regen hoeft. In dit artikel geven we je dan ook graag enkele redenen waarom het een goed idee is om een fietstrainer in huis te halen.

 

 

Je kunt de buitenomgeving nabootsen

De fietstrainer wordt aangesloten op een televisie of laptop en dan kun je ervoor zorgen dat de weerspiegeling van het beeld overeenkomstig is met wat er in werkelijkheid gebeurt. Hierdoor ben jij nog steeds buitenshuis, maar voel je toch als thuis. Je kan hier ook voor zorgen dat je muziek mee hoort, door bijvoorbeeld Spotify te gebruiken op je telefoon of tablet. Of je speelt gewoon buitengeluiden af waardoor je je helemaal in de buitenwereld waant. Mijn voorkeur gaat naar wat leuke muziek, maar jouw keuze staat uiteraard vrij.

 

Je kunt op elk moment trainen

Je hoeft geen rekening te houden met het weer tijdstip en daardoor kun je op elk moment trainen. Als ik naar bed wil, dan heb ik nog de mogelijkheid om rustig door te fietsen onder het genot van een beetje muziek of leuke tv-programma’s die erop staan afgespeeld. Dat doe ik op één van deze beste fietstrainers al gebruik soms ook wel eens de hometrainer.

Buitenshuis is altijd lastiger voor me geweest dan binnenshuis omdat ik hier toch wat weinig tijd had rondlopen met alle drukte in huis.

 

Je hoeft geen babysit te regelen

Je kunt perfect fietsen in de ruimte waar ook je kinderen aanwezig zijn. Niet optimaal maar je hoeft dan wel geen babysit te regelen als je even wilt fietsen.

Zo bespaar je toch ook daar weer wat geld en vooral moeite aan. Bovendien werkt sporten aanstekelijk en is de kans groot dat je kinderen ook (meer) zullen willen gaan sporten als jij (en je partner) dat ook doen. Je kunt er lekker een gezinsbezigheid van maken!

 

Je kunt snel even tussendoor trainen

Als je buiten gaat fietsen, dan is er al snel een mentaal punt waar je over moet. Je helemaal klaar maken en dergelijke dat vraagt nu eenmaal een bepaalde voorbereiding. Wanneer je fietst op een fietstrainer in huis, is de drempel veel minder groot. Je kunt ook gewoon even snel tussendoor een half uurtje fietsen. Iets wat je veel minder snel zult doen met een racefiets buiten.

 

 

Geen last van wegpiraten

Niet alleen gevaarlijke wegpiraten kunnen een heikel punt zijn wanneer je buiten gaat fietsen maar ook een slecht wegdek kan een domper zijn op je fietservaring. Deze dingen maak je uiteraard niet mee wanneer je binnen met een fietstrainer gaat trainen. Dat maakt je hele training toch een pak relaxter.

 

 

Uiteraard zijn er nog andere voordelen aan een fietstrainer thuis maar dit zijn volgens mij wel de belangrijkste. Uiteindelijk maakt het niet zo heel erg veel uit of je binnen of buiten sport. Zolang je maar genoeg beweegt. Dat is per slot van rekening het belangrijkste.

https://www.love4fitness.nl