5-S Webgids
Image default
Woningen

5 dingen die je kunt verwachten van een goede makelaar in Arnhem

Als u voor de eerste keer een huis koopt of verkoopt, dan kan dat gepaard gaan met veel verwarring, onduidelijkheid en onbeantwoorde vragen. Het kopen of verkopen van een huis vereist geduld, doorzettingsvermogen en toewijding. Een makelaar die u van de broodnodige adviezen dient, is daarbij onmisbaar. 

Woont u in of rondom Arnhem en heeft u plannen om uw huis te verkopen, dan mag u er zeker op rekenen dat uw makelaar in Arnhem aan een aantal verwachtingen voldoet. Voor degenen die een huis willen kopen is dat niet anders. Het is erg belangrijk dat u de tijd neemt om goed na te gaan welke makelaar het beste aan uw wensen voldoet. Maar wat mag u absoluut verwachten van een goede agent? We zetten 5 zaken voor u op een rijtje.

Eerlijk en transparant

Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat u samenwerkt met een makelaar die eerlijk is en gelooft in volledige transparantie. Alle erkende makelaars in onroerend goed worden geacht zich te houden aan een reeks strikte documenten, de ethische code en de normen voor de praktijk. Het is niet altijd gemakkelijk om te beoordelen of een makelaar volledig eerlijk is of volledige transparantie uitoefent, maar er zijn zeker manieren om te achterhalen of dat dit het geval is.

Vertrouw in de allereerste plaats op uw intuïtie. Als die u vertelt dat iets niet klopt, ga dan geen samenwerking aan met de desbetreffende agent. Er zijn genoeg anderen die u een positief gevoel zullen geven. Een andere goede manier om erachter te komen of een makelaar volledig transparant werkt, is door contact op te nemen met enkele eerdere kopers die hij of zij heeft vertegenwoordigd. Een goede makelaar in Arnhem en omgeving moet in staat zijn om op zijn minst een handvol klanten uit het verleden als referentie op te geven. 

Het is ook belangrijk dat u bij het bekijken van huizen een extra paar ogen hebt die mogelijke rode vlaggen in een huis kan detecteren. Een eerlijke agent zou de eerste persoon moeten zijn die u potentiële rode vlaggen in een huis aanwijst bij het bekijken van toekomstige woningen.

Frequent communiceren

Eén van de meest voorkomende redenen waarom potentiële huizenkopers ervoor kiezen hun makelaar te ‘ontslaan’, is een gebrek aan communicatie. Wanneer u van plan bent om een huis te kopen, dan moet u op kunnen rekenen op frequente communicatie. Een goede makelaar moet binnen een paar uur na ontvangst uw e-mail, sms of telefoontje op zijn minst kunnen bevestigen. Een andere belangrijke zaak is dat uw makelaar regelmatig contact met u onderhoudt wanneer u een woning op een concurrerende markt koopt. Uw agent zou u moeten laten weten wanneer er een nieuwe aanbieding is die uw perfecte huis zou kunnen zijn of wanneer er mogelijk andere aankoopaanbiedingen zijn.

Professionaliteit als makelaar in Arnhem

Of u nu een huis, een auto of een televisie koopt, professionaliteit is iets dat u zeker mag verwachten. Bij het kopen van een huis in Arnhem is het belangrijk dat uw makelaar een professional is. Vastgoedprofessionals haten het als kopers hun tijd niet respecteren, maar andersom mag u ook verwachten dat een vastgoedprofessional de tijd van de koper of verkoper respecteert. Meermalen te laat komen op een afspraak toont een gebrek aan professionaliteit.

Een bewezen trackrecord 

Wanneer u een woning koopt, mag u verwachten dat uw makelaar een bewezen staat van dienst en een succesvolle verkoophistorie heeft. Een grote fout die kopers maken bij het kiezen van makelaars is dat zij niet vragen naar hun verkoopsucces. Een makelaar in onroerend goed die geen enkel huis of een relatief klein aantal heeft verkocht, zal niet hetzelfde niveau van ervaring en kennis hebben als een agent die bijvoorbeeld vijftig huizen heeft verkocht. Zorg ervoor dat uw makelaar een bewezen staat van dienst heeft en u weet wat hun verkoopgeschiedenis is. 

Kennis van de lokale onroerendgoedmarkt

Vastgoedmarkten kunnen van stad tot stad drastisch verschillen. Het is belangrijk dat uw makelaar op de hoogte is van de lokale vastgoedmarkt waar u een huis wilt kopen. Waarom is dat belangrijk? Wanneer het tijd is om te bepalen hoeveel u voor een huis zou willen betalen, dan zal uw goed geïnformeerde makelaar in Arnhem een prijs kunnen aanbevelen die nauwkeuriger is dan die van zijn collega-makelaar die nog nooit een huis op de lokale markt heeft verkocht. 

Het mag duidelijk zijn dat een makelaar aan veel verschillende eisen moet voldoen. Van Ons Makelaars is zo’n makelaar wat daar aan voldoet. Indien je meer wilt weten, bezoek dan de website van Van Ons Makelaars om zo al het aanbod te bekijken.

https://www.vanonsmakelaars.nl/